JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornybarinvesteringene i fjor var de laveste siden 2010

Ikke siden 2010 har norske fornybarinvesteringer vært lavere enn hva de var i 2023. Samtidig økte investeringene i oljebransjen.

Direktør Åslaug Haga i Fornybar Norge kaller det er paradoks at investeringene i fornybar energi synker på samme tid som vi skal energiomstille og elektrifisere hele samfunnet.

– Denne trenden må snus sporenstreks, av hensyn til klima, strømpriser og arbeidsplasser, sier hun til NTB.

Organisasjonen har samlet fornybarstatistikken for fjoråret, og ett av hovedfunnene er at investeringer i kraftproduksjon har falt de siste tre årene, mens de har økt i petroleum.

I tillegg har investeringene i fornybar kraftproduksjon ikke har vært lavere siden 2010, og ny kraftproduksjon satt i drift har ikke vært lavere siden 2015.

– En del av den investeringshemmende politikken regjeringen har ført, er nå fjernet. Vi tror det betyr at proppen løsner nå, og at vi fremover kommer til å se økte investeringer i fornybar energi, sier Haga.

Annonse
Annonse