JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ruland mekler i Fosen-saken

På forespørsel fra Olje- og energidepartementet har riksmekler Mats Ruland sagt ja til å mekle mellom partene i Fosen-saken med mål om å finne en avtaleløsning i saken, skriver departementet i en pressemelding.
Riksmekler Mats Ruland.

Riksmekler Mats Ruland.

Tormod Ytrehus

knut.viggen@lomedia.no

Rulands engasjement er ikke i rollen som riksmekler, men som en nøytral person med lang erfaring fra forhandlinger og meklinger av ulik karakter. Med seg i meklerteamet har Ruland fått følgende personer: tingrettsdommer Hanne Sofie Bjelland og reindriftsutøver Tom Kristian Lifjell.

– Fosen-saken er en svært krevende sak og ingen forsøk på å finne løsninger bør være uprøvd. Jeg har et håp om at det kan være mulig å finne en løsning gjennom en minnelig avtale, og at en meklingsprosess med en nøytral mekler vil kunne bidra til dette. En avtaleløsning vil kunne gi en raskere avklaring i saken enn ellers, noe alle parter vil være tjent med, sier olje- og energiminister Terje Aasland.

Annonse

Flere saker

Annonse