JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Scholz ønsker enda tettere energipartnerskap med Norge

Statsministrene Jonas Gahr Støre og Olaf Scholz fremhevet begge behovet for tett samarbeid om energiforsyning da de møttes til samtaler i Berlin onsdag.

Preiss/MSC (CC BY 3.0 DE)

Scholz snakket om det gode forholdet til Norge, og han knyttet trådene opp mot utfordringer Tyskland opplever med energiforsyning og den enorme oppgaven med utslippskutt i årene som kommer.

– Vi verdsetter Norge som en pålitelig leverandør av naturgass, sa Scholz og minnet om at Tyskland har tatt på seg «en gigantisk oppgave» om å bli karbonnøytrale innen 2045.

– Jeg ser et stort potensial for fremtidig samarbeid og ønsker et enda bedre, dypere og bredere energipartnerskap med Norge, sa han.

Invitasjonen til et tettere energisamarbeid lot til å bli godt mottatt av Støre. Han ga uttrykk for ønske om at de to landene bør fordype dialogen om energipolitikk og industrielle løsninger for det grønne skiftet.

– Vi kan samarbeide om å utvikle nye fornybare ressurser, vi kan ta i bruk ny teknologi for å fjerne CO2 fra gass og vi kan gi større sikkerhet for industri og husholdninger trygg energiforsyning mellom land som kjenner hverandre, sa han.

(©NTB)

anne.marjatta.goystdal@ntb.no

Annonse
Annonse