JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV reagerer på manglende oppmøte i spørretimen fra olje- og energiministeren

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) har ikke vært i Stortingets spontane spørretime siden oktober. Nå vil SV få svar fra henne på andre måter.
Lars Haltbrekken

Lars Haltbrekken

Leif Martin Kirknes

– Vi vil at olje- og energiministeren skal komme og svare på spørsmål om den pågående strømpriskrisen, og om hva regjeringen har tenkt å gjøre på lengre sikt for å sikre at ikke vi kommer i en slik situasjon igjen, sier Lars Haltbrekken (SV) til E24.

SV

Hver uke sender regjeringen tre statsråder til den såkalte spontane spørretimen, der stortingsrepresentantene får anledning til å stille spørsmål som statsråden må svare på uten betenkningstid. Denne har ikke olje- og energiministeren møtt i, tross at strømkrisen har vært høyt på agendaen siden regjeringen tiltrådte.

Nå fremmer altså SV en interpellasjon for å få svar på sine spørsmål fra statsråden. En interpellasjon er en annen form for skriftlig spørsmål, oftest et større spørsmål enn vanlig, der statsråden må svare i løpet av en måned. I tillegg settes det av mer tid til debatt enn ved vanlige skriftlige spørsmål.

SMK

– Jeg stiller i spontanspørretimen når jeg blir spurt om det. Det er Statsministerens kontor som har ansvar for å kalle inn. Jeg har vært i den ordinære spørretimen nesten hver onsdag siden jeg tiltrådte og besvart alle spørsmål Stortinget har hatt, er svaret fra olje- og energiministeren selv.

Hun legger også til at hun har deltatt i debatter om strømstøtte både i Stortinget og i mediene.

Mandag oppfordret Stavanger Aftenblad på lederplass statsminister Jonas Gahr Støre til å revurdere Mjøs Persens stilling.

(©NTB)

kenneth.kandolf.haug@ntb.no

Annonse
Annonse