JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nå vil de unges stemme bli hørt

NFFs landsmøte har bestemt at de unge vil få fast plass med stemmerett i forbundets sentralstyre.
POSITIVE: Eirik Fedje (i midten), Mats Gangnes og Caroline Larsen er glad for at NFF Ung blir tatt på alvor. 

POSITIVE: Eirik Fedje (i midten), Mats Gangnes og Caroline Larsen er glad for at NFF Ung blir tatt på alvor. 

Eirik Dahl Viggen

nina.hanssen@lomedia.no

– Dette er veldig gode nyheter. Vi skal bruke vår stemme, lover Mats Aksel Gangnes (31), leder av NFF Ung.

Selv tapte Gangnes kampen om forbundssekretærvervet med en stemme under valget lørdag, men er nå glad for at NFF Ung endelig får fast plass i det nye sentralstyret.

Mange ungdommer

NFF Ung er for medlemmer mellom 20–35 år med mål om blant annet å bidra til å understøtte foreningenes arbeid og rekruttere unge til LO-forbundet. I dag har de tale- og forslagsrett i sentralstyret. Nå får de alle rettigheter i sentralstyret.

Det er i dag 890 medlemmer under 35 år i NFF. Det er 30 prosent av medlemsmassen.

– Jeg er glad også for vedtaket om å redusere kontingenten ettersom mange av de representerer har den mest sårbare økonomien i form av å være ung og i etableringsfasen, sier Eirik Fedje, som er sekretær i NFF Ung.

Også Caroline Larsen er glad for at ungdommene blir tatt på alvor og lyttet til. Nå gleder de seg alle til å fronte fagforbundet enda sterke og verve nye medlemmer fra en mer sentral plassering.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse