JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trandum internat anbefales overført til Kriminalomsorgen

Ansvaret for driften av utlendingsinternatet på Trandum bør overføres fra politiet til Kriminalomsorgen, ifølge en ny utredning.
Politiets utlendingsenhet har styrt internatet på Gardermoen siden 1. juli 2004. Nå kan det bli ny postadresse i kriminalomsorgen.

Politiets utlendingsenhet har styrt internatet på Gardermoen siden 1. juli 2004. Nå kan det bli ny postadresse i kriminalomsorgen.

Ole Palmstrøm

edv@lomedia.no

Utredningen er skrevet av Kriminalomsorgsdirektoratet og Politidirektoratet.

Ifølge direktoratene har kriminalomsorgen bedre kompetanse enn politiet til å drifte institusjoner som har frihetsberøvelse blant sine fremste oppgaver, ifølge Morgenbladet.

I utredningen er det «lagt avgjørende vekt på at driften skal ivareta de internertes menneskerettigheter».

Utlendingsinternatet får stadig kritikk for hvordan folk behandles på internatet. Senest denne uka ble staten dømt for menneskerettighetsbrudd etter at en asylsøker ble kroppsvisitert og låst inne.

– Dette er en ærlig erkjennelse av forholdene. Anbefalingen er godt faglig fundert, og vi har bedt om at den blir fulgt opp raskt, sier Pål Morten Andreassen, lagdommer og leder for Tilsynsrådet for tvangsreturer og utlendingsinternatet.

– Det er en mulighet, men det er noen områder som gjenstår før vi kan si at alt er på plass, det sier forbundsleder i Norsk Fengsels- og Friomsorgsforbund (NFF), Asle Aase.

– Vi vet hvor mye penger de bruker der nå. Kriminalomsorgen sliter allerede med å skaffe nok bemanning. Det må avklares hvordan det kan løses. Vi trenger også å klargjøre mer om innhold og transportoppdrag. Når det er sagt, er jeg sikker på at kriminalomsorgens ansatte er i stand til å håndtere et slikt oppdrag.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i fengsel og friomsorg.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse