JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norsk Jernbaneforbund:

Jernbaneforbundet utsetter landsmøtet

Norsk Jernbaneforbund (NJF) utsetter landsmøtet fra oktober i år til oktober 2021.
Forbundsleder Jane B. Sæthre

Forbundsleder Jane B. Sæthre

Morten Hansen

morten.hansen@lomedia.no

På grunn av koronapandemien, og myndighetenes smitteverntiltak, har forarbeidet til landsmøtet ikke kommet langt nok. Det er også usikkerhet om hvordan situasjonen vil være senere i år, og derfor har forbundsstyret i NJF bestemt at landsmøtet som skulle arrangeres i slutten av oktober må utsettes.

– I tillegg er årets lønnsoppgjør utsatt til høsten, og mye av forbundets ressurser vil derfor bli prioritert til lokale forhandlinger i det enkelte selskap, sier forbundsleder Jane B. Sæthre.

Digital – udemokratisk

Forbundsstyret har diskutert om et digitalt landsmøte kunne gjennomføres, men valgte til slutt å legge bort den muligheten. Et landsmøte er et politisk møtested, og mye av forbundsdemokratiet vil bli amputert uten at delegatene fysisk er til stede.

– Et digitalt landsmøte er ikke optimalt. Det er heller ikke så demokratisk som vi ønsker. Det var et enstemmig forbundsstyre som bestemte seg for utsettelse, sier Sæthre.

Forbundsledelsen sitter

En sentral del av landsmøtets oppgaver er å velge forbundsledelsen. Sæthre sier det ikke vil bli foretatt valg før landsmøtet og at nåværende ledelse blir sittende. Den kommende ledelsen vil da bli valgt for tre år. Påfølgende landsmøte vil bli holdt som planlagt i 2024.

– Dette for at vi skal forholde oss til LO-kongressen. Når det gjelder bevilgninger vil vi ta en gjennomgang, og se på hvilke vedtak som blir videreført ett år, eventuelt avsluttet, sier Sæthre.

Også ekstraordinære landsrådsmøter utsettes, og avholdes i tilknytning til landsmøtet.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse