JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jonas Gahr Støre får kritikk etter «arrogant» svar

Mange i salen reagerte på statsministerens svar på innlegget til jernbanetillitsvalgt, og mangeårig Ap-medlem, Ola Rune Kleiven.
Ola Rune Kleiven har Ap-medlem i nesten 30 år.

Ola Rune Kleiven har Ap-medlem i nesten 30 år.

Morten Hansen/Jonas Fagereng Jacobsen

morten@lomedia.no

Kleiven, som er hovedtillitsvalgt for Norsk Jernbaneforbund (NJF) i Spordrift, kom med kritikken på LO Stats Kartellkonferanse på Gol.

– Arbeiderpartiet er i krise. Vi må erkjenne det. Vi må stikke fingeren i jorda og finne fram til de sosialdemokratiske kjerneverdiene. Vi kan ikke lefle med Høyre-light-politikk, sa Kleiven. 

Kleiven mente, som mange andre, at Arbeiderpartiet har sviktet i kommunikasjonen i de siste valgene.

Han tok til ordet for at den som var ansvarlig for denne kommunikasjonen bør vurdere sin stilling.

– Grasrota må få noe å si i partiet igjen, slo Kleiven fast.

Med en snart 30 år gammel partibok, kommunestyrerepresentant i Sel kommune, og mangeårig tillitsvalgt i NJF, er Kleiven selv det mange vil karakterisere som grasrota i Arbeiderpartiet.

– Vi må ha en stødig og trygg kurs med en tøff og trygg leder som tør å ta tak i det som ikke går bra og som tør å ta tak i de tøffeste sakene; strøm-, rente- og fattigdomspolitikk.

Snurt Støre

Svaret fra Støre, på det som kan karakteriseres som ikke spesielt hard kritikk, overrasket mange av de LO-tillitsvalgte i salen.

En tydelig snurt statsminister påpekte at han ikke hørte hvilke konkrete forslag Kleiven hadde.

– Jeg vet ikke hvor vel han tenker om Arbeiderpartiet. Du hadde ikke så mye godt å si. Jeg hørt ikke helt konkret hva i forslagene dine som skulle være så mye bedre, sa Støre.

Han svarte ikke direkte på sakene som Kleiven trakk fram, men trakk linjene til regjeringens arbeide med pensjon.

– Det ligger i noe av det vi har stått for sammen at vi skal sikre en bærekraftig pensjon, som er økonomisk bærekraftig og sosialt bærekraftig. Det skal vi levere med Tonje Brenna i spissen, sa Støre.

Veldig skuffet

En av de mange som reagerte på tonen i Støres innlegg var Kleivens forbundsleder i NJF, Jane B. Sæthre. Hun mener Kleiven bare gikk rett på sak og fortalte hvordan grasrota opplever situasjonen.

– Jeg reagerte på hvordan statsministeren svarte ut en velment betraktning fra et trofast arbeiderpartimedlem. En som har stått på stand hele sitt voksne liv, har stått på lister og sitter i kommunestyret og jobbet for arbeiderpartiet i alle år, sier Sæthre.

Hun mener Støre svarte som om det var en person som ikke kjenner til Arbeiderpartiet, og som derfor ikke har rett til å uttale seg om partiets politikk.

– Kleiven ble avblåst på en utrolig arrogant måte av statsministeren på Gol. Vi er veldig skuffet over at Jonas ikke evner å ta imot konstruktiv kritikk på en bedre måte enn det han gjør, sier Sæthre.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse