JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønn

Lederlønnsfest i Entur: Direktør fikk lønnsøkning på 161.000 kroner

Selskapets årsrapport viser at enkelte i ledelsen stakk av med store lønnstillegg i fjor.
De ansatte i Entur forhandler fortsatt om årets lønnstillegg. Årsrapporten for selskapet viser at deler av toppledelsen i selskapet sikret seg solide lønnstillegg.

De ansatte i Entur forhandler fortsatt om årets lønnstillegg. Årsrapporten for selskapet viser at deler av toppledelsen i selskapet sikret seg solide lønnstillegg.

Morten Hansen

morten@lomedia.no

Mens de fleste ansatte i Entur fikk ett lønnsoppgjør på lik linje med resten av Norge i fjor – et samlet lønnstillegg på drøyt fem prosent – sikret deler av direktørgruppen i Entur seg betydelig mer.

Ifølge tall fra årsrapporten til Entur økte økonomidirektør Petter Blytt Jerven godtgjørelsen sin med 9,8 prosent, eller drøyt 161.000 kroner i 2023.

Med det endte Jerven på en årlig godtgjørelse på drøyt 1,8 millioner kroner. Det er inkludert om lag 130.000 kroner i pensjonsopptjening.

Jerven er for øvrig den i toppledelsen i Entur som har hatt best lønnsutvikling. I løpet av de siste fem årene har han økt den årlige godtgjørelsen med til sammen 850.000 kroner.

Ulønnet ferie

Også direktør for digitale tjenester, Kristian Gravdal, sikret seg en god lønnsvekst i fjor. Han økte godtgjørelsen med drøyt 207.000 kroner – 12,1 prosent – og endte på en samlet godtgjørelse på godt og vel 1,9 millioner kroner. 

Gravdal skriver i en e-post at «Den ekstra forskjellen mellom 2022 og 2023 er grunnet at jeg i 2022 i stor grad tok ut ulønnet ferie – gitt at jeg startet i Entur i 2021.» 

Avviker fra frontfaget

Administrerende direktør Christel Borges lønn for 2023 ble etterskuddsvis justert med 5,2 prosent og utbetalt i januar 2024. Hun hadde en samlet godtgjørelse på 2,84 millioner kroner i 2023. 

Selskapet skriver i sin årsrapport at lønnsjusteringen av ledergruppen avviker noe fra anbefalt ramme fra frontfag på 5,2 prosent, og ender samlet på 6,3 prosent.

Entur begrunner dette med at «Selskapet har over tid hatt et lønnsnivå for ledende personer som ligger noe lavere andre tilsvarende selskap, samtidig som selskapet har utviklet seg med hensyn til kompleksitet og omfang. Selskapet har i 2023 hatt utskiftninger i ledelsen, og har ved erstatning av disse måttet gå opp i lønn for å få møte forventningene i markedet og tiltrekke seg de riktige kandidatene.»

Svein Olav L. Midtstigen, kommunikasjonsrådgiver i Entur, skriver i en e-post at lønnsjusteringene er en tilpasning til lønnsnivå for sammenlignbare virksomheter og stillinger, og er gjennomført for å gi til bedre stabilitet i selskapets ledelse.

– Vi mener det er føres en ansvarlig lønnspolitikk i Entur og at godtgjørelse til ledende personer er i samsvar med retningslinjene og selskapets økonomiske bæreevne og langsiktige interesse, skriver Midtstigen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse