JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

EUs jernbanepakke IV:

Stortinget vil trolig utsette behandlingen av jernbanepakke fire til høsten

Et møte i Transport – og kommunikasjonskomiteen gir grunn til å tro at behandlingen av EUs jernbanepakke fire blir utsatt, i følge SVs Arne Nævra.
Et lokomotiv foran togvognene på Flåmsbana rett før ankomsten til Flåm stasjon.

Et lokomotiv foran togvognene på Flåmsbana rett før ankomsten til Flåm stasjon.

Erik Johansen / NTB scanpix

morten.hansen@lomedia.no

– Det er svært viktig at denne saken blir behandlet så grundig som mulig, sier Arne Nævra (SV).

Etter et møte i Transport – og kommunikasjonskomiteen på Stortinget har Nævra tro på at behandlingen av jernbanepakken blir utsatt.

p

Kritikerne til jernbanepakken mener direktivene og forordningene som skal behandles i Stortinget vil overføre kontroll og myndighet over jernbanen til EU.

– Vi håper og tror at en senere behandling av dette i det minste gir Stortinget tid til å vurdere saken riktig, sier Nævra.

Stiller samferdselsministeren spørsmål

SV, Arbeiderpartiet og Senterpartiet har bedt samferdselsministeren svare på seks spørsmål om lovanvendelsen. Blant annet om hvorfor Regjeringen vil gå bort fra prinsippet om at myndighet over norsk jernbane overføres direkte til et EU, og ikke til EFTA – som Norge er medlem av.

Framdriftsplan for videre behandling av EUs jernbanepakke fire vedtas 26. mai.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse