JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret 2023

Tillitsvalgt i jernbanen: – Streiken var avgjørende for resten av lønnsoppgjøret

De lokale forhandlingene i jernbanesektoren har startet. Hos godsselskapet CargoNet er ansatte med mer enn to års ansiennitet sikret et generelt kronetillegg på 30.000 kroner i året.
Streiken mellom LO og NHO har gjort det lettere å komme til enighet også i andre tariffområder, mener Mariann Ravnanger Nilsen i CargoNet.

Streiken mellom LO og NHO har gjort det lettere å komme til enighet også i andre tariffområder, mener Mariann Ravnanger Nilsen i CargoNet.

Sissel M. Rasmussen

morten@lomedia.no

Ansatte med under to års ansiennitet, og grunnlønn under 550.000 kroner i året, får et generelt tillegg på 24.000 kroner.

Hovedtillitsvalgt i CargoNet, Mariann Ravnanger Nilsen, begrunner prioriteringen med at erfaringsbasert kompetanse er gull verdt i sektoren.

Hun understreker at alle går automatisk opp i lønn etter to år, og mener årets oppgjør er med på å løfte hele laget.

– Vi ønsket størst økning av den lønna du skal leve av det meste av den yrkesaktive livet enn den du har de to første årene, sier Nilsen.

Hun berømmer LO sentralt for at de valgte å ta medlemmene ut i streik i det sentrale frontfagsoppgjøret. Nilsen mener streiken, og resultatet av den, har vært avgjørende for resten av lønnsoppgjøret.

– Det hadde ikke vært mulig å få til et godt oppgjør, med prioritering av blant annet lavtlønte og kompetanse, hadde det ikke vært for at LO satte ned foten i frontfaget, sier Nilsen.

Lønnsoppgjøret i CargoNet

Et generelt kronetillegg på 30.000 kroner per år til NJF sine medlemmer med to års ansiennitet og grunnlønn under 550.000 kroner i året.

Et generelt kronetillegg på 24.000 kroner per år til NJF sine medlemmer med under to års ansiennitet og grunnlønn under 550.000 kroner i året.

Et prosenttillegg på 5,6 prosent per 1. april for NJF sine medlemmer med grunnlønn over 550.000 kroner i året uavhengig av ansiennitet.

Mye lest: Dette er den vanligste lønna i Norge

Vy

Også i Vy er de lokale forhandlingene avsluttet. Her økes årslønna til konduktørene med mellom 25.400 og 31.000 kroner avhengig av ansiennitet. Aspirantene øker lønna med 20.500 kroner i året, mens koordinator og togkontrollører får 33.200 kroner. 

NJF sine medlemmer i administrative stillinger skal samlet gis en økning på 5,6 prosent på lønnsmassen. Konduktørledere gis et ytterligere tillegg på 18.000 kroner.

Det sentrale tillegget som ble avtalt mellom Spekter og LO Stat er bakt inn i tilleggene.

Alle tillegg gis med virkning fra 1. april 2023.

Mye delt: Hva betyr lønnsoppgjøret for pensjonister og trygdede?

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i alle deler av jernbanen og busstransport.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse