JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fiskeri- og havminister

Ny minister blir viktig for NNN-medlemmene

Nok en ny å forholde seg til for forbundsleder Anne Berit Aker Hansen og NNN.
Marianne Sivertsen Næss overtar som fiskeri- og havminister etter Cecilie Myrseth. 

Marianne Sivertsen Næss overtar som fiskeri- og havminister etter Cecilie Myrseth. 

Erik Flaaris Johansen / NTB

helge@lomedia.no

Forbundsleder i Nærings- og nytelsesmiddelarbeiderforbundet (NNN), Anne Berit Aker Hansen, må igjen forholde seg til en ny fiskeri- og havminister – seks måneder etter at Cecilie Myrseth erstattet Bjørnar Skjæran.

Inn kommer Marianne Sivertsen Næss fra Hammerfest.

– Hun får et ansvarsområde som er veldig viktig for våre medlemmer. Veldig mye skjer innen sjømatfeltet. Vi er helt avhengig av å ha en god dialog med statsråden som har dette ansvaret, sier Anne Berit Aker Hansen til FriFagbevegelse.

Samtidig innrømmer hun at det ikke er det enkleste i verden å måtte forholde seg til en ny statsråd på så kort tid.

Ny kvotemelding

Tre timer før Marianne Sivertsen Næss ble utnevnt i statsråd, presenterte regjeringspartiene Arbeiderpartiet og Senterpartiet en enighet med Høyre, Frp, Venstre og KrF om kvotemeldingen for fiskerinæringen.

NNN-lederen var spent på resultatet, opptatt som hun er av helårlige arbeidsplasser, tilgjengelig råstoff og fiskeindustriens rammer. Med kaoset og striden rundt landbruksavtalen friskt i minne, håper Aker Hansen at man kan unngå det samme når kvotemeldingen kommer opp i Stortinget.

– Nå som torskekvoten i tillegg reduseres, blir det større kamp om hvem som skal foredle fisken og hvilke fartøy som kan fiske den opp.

Kvotefordelingen må settes med tanke på hele verdikjeden. En omfordeling av torskekvoter fra trålerne som forsyner fabrikkene, til de minste fartøyene, gir færre helårlige arbeidsplasser og mer ledighet. Vi er opptatt av arbeidsplasser i industrien, der våre medlemmer jobber. 

Mange statsråder

Aker Hansen er kanskje den forbundslederen som har flest statsråder å forholde seg til. Nå kjenner hun Myrseth fra tiden som fiskeriminister, men får fortsatt kontakt med henne som næringsminister. I tillegg til fiskeri- og havministeren har hun også mye med arbeidsministeren å gjøre, samt landbruksministeren. 

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse