JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Orkla legger ned to pizzafabrikker: – Er ikke bekymret, sier hovedtillitsvalgt

Minst 12 ansatte rammes når Orkla legger ned pizzafabrikkene på Sem i Tønsberg og Sløgstad i Stranda.
OPPGRADERES: Den nyeste Grandiosa-fabrikken skal oppgraderes for 175 millioner kroner.

OPPGRADERES: Den nyeste Grandiosa-fabrikken skal oppgraderes for 175 millioner kroner.

Erlend Angelo

erlend@lomedia.no

Orkla Foods Norge har i dag tre pizzaanlegg. Nå legges to av dem ned.

Samtidig investerer de 175 millioner kroner for å ruste opp sitt nyeste anlegg i Svemorka utenfor Stranda, skriver Orkla i en pressemelding.

Minst 12 rammes

Det jobber i dag 155 ansatte ved anleggene i Stranda og tolv i Sem. Anlegget på Sløgstad har ikke hatt fast bemanning de siste årene. Dette er den opprinnelige pizzafabrikken på Stranda som tas i bruk ved behov for å øke produksjonen. Noen rammes også ved den gamle Grandiosa-fabrikken i Stranda.

På grunn av høyt salg gjennom vinteren vil denne bli satt i drift igjen fra mai, og sannsynlig drives fram til produksjonen kan samles i Svemorka vinteren 2025/26.

– Når vi nå har besluttet å samle produksjonen, vil vi ha søkelys på hvordan vi kan bistå berørte ansatte på Sem i omstillingen, sier Anders Guttormsen, administrerende direktør i Orkla Foods Norway, i en pressemelding.

Ikke bekymret

Janne Halvorsen, klubbleder for Norsk Næringsmiddelarbeiderforbund (NNN) i Idun og hovedtillitsvalgt i Orkla Foods Norge, synes det er leit at 12 mister jobben på Sem. Samtidig er hun ikke bekymret.

Janne Halvorsen, hovedtillitsvalgt i Orkla Foods Norge, er ikke bekymret for de ansatte som rammes når to fabrikker legges ned.

Janne Halvorsen, hovedtillitsvalgt i Orkla Foods Norge, er ikke bekymret for de ansatte som rammes når to fabrikker legges ned.

Erlend Angelo

– Alle får tilbud om jobb i ledige, passende stillinger i Orkla. Dessuten er Tønsberg en kommune med lav arbeidsledighet og mye næringsmiddelindustri, så alle har nok noe å gå til når kroken henges på døra, sier Halvorsen til NNN-arbeideren.

Nå skal hun forhandle fram en stay-on-bonus og sluttpogram for de ansatte, så de sikrer at nok folk står i produksjonen fram til de stenger vinteren 25/26.

– Vi har en god tradisjon for å sikre de på 58 pluss med tanke på AFP og pensjon. og resten løser vi nok uten for store problemer.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse