JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronakrisa:

Stopp i harryhandelen redder det norske øl- og brussalget

Øl- og mineralgigantene Ringnes og Coca-Cola opplever en vridning i salget av varene sine. Nå handles det norsk!
OPTIMIST: Tony Farman, klubbleder for NNN hos Coca-Cola håper at harryhandelen kan få seg et varig tilbakefall når koronakrisa er over.

OPTIMIST: Tony Farman, klubbleder for NNN hos Coca-Cola håper at harryhandelen kan få seg et varig tilbakefall når koronakrisa er over.

Jan-Erik Østlie

jan.erik@lomedia.no

Siden flere og flere restauranter, hoteller og andre skjenkesteder stenger – og gatene er ganske så folketomme i byene, skulle en tro dette ville få dramatiske konsekvenser for Coca-Cola og Ringnes, arbeidsplasser med svært mange NNN-organiserte.

Særlig i produksjonen. Men sånn er det ikke, i hvert fall ikke enn så lenge.

Tar harryhandelen tilbake

Coca-Cola på Lørenskog har riktig nok gått ut med permisjonsvarsel av 157 ansatte, men ifølge Tony Farman, NNS klubbleder, er dette mest ansatte på salg hvor NNN ikke har medlemmer. Når det gjelder produksjons- og lagerarbeidere der NNN-medlemmene er, er det ingen permisjonsvarsler.

p

– På mandag permitteres noen av våre medlemmer på teknisk avdeling, sier han.

Coca-Cola leverer mest til dagligvarebutikkene og har ingen volumnedgang der.

– Folk skal jo ha mat og drikke. Og nå som grensene er stengte, får vi tilbake harryhandelen, sier han.

Ingen engstelse

Farman jobber fra klubbkontoret om dagen. Han får mange henvendelser fra medlemmer. Men de fleste som jobber på lageret og i produksjonen ser at det er mye å gjøre. De går tre skift, så det er ingen stor engstelse. Farman er mest glad for at det nå handles så mye norsk.

– Kunne det bare fortsette sånn også etter at krisa er over, sier han.

Full rulle hos Ringnes

Hos Ringnes på Gjelleråsen er det full rulle om dagen. Men det må jo ha skjedd en vridning, forteller Erik Torkelsen, NNN-leder ved bryggeriet. Også her er det sånn at den manglende leveringen til restaurant og uteliv kompenseres ved at de har fått tilbake svenskehandelen.

I tillegg må alle de som nå oppholder seg hjemme ut og handle.

p

Permitteringsvarsel er imidlertid også sendt ut hos Ringnes for salgsapparatet og Teknisk Uteliv. For NNN-området gjelder dette om lag 45 ansatte i Teknisk Uteliv, altså de som installerer og vedlikeholder tappeutstyret ute på restaurantene. Virkningen av dette skjer først fra mandag av.

– Flere av disse vil få ulike oppgaver og jobber andre steder hos Ringnes, sier Torkelsen.

– Hvor lenge tror du dere vil klare å opprettholde produksjonen?

– I utgangspunktet så lenge dette varer om butikkene fortsatt vil ha varene våre og nok av de ansatte er friske. Folk spiser jo mer hjemme, og det er de underligste ting folk handler på butikken nå. I tillegg til våre produkter.

– Hva vil framtida bringe?

Om det fortsetter sånn når dette er over, er ikke så godt å vite, sier Erik Torkelsen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i mat- og drikkevareindustrien.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse