JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skolefag, barn og unge:

600 lærere kan få tilbud om videreutdanning i praktiske fag

Flere hundre lærere kan få tilbud om videreutdanning i praktiske og estetiske fag. Samtidig fjernes kompetansekrav for å undervise i andre teoretiske fag.
Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap)

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap)

regjeringen

Regjeringen sier de vil fjerne kompetansekravene for å kunne undervise i matematikk, engelsk og norsk for lærere utdannet før 2014. Det tas sikte på å sende forslaget på høring i løpet av våren.

Samtidig vil flere i år få tilbud i praktiske og estetiske fag, som for eksempel kunst og håndverk, musikk og kroppsøving.

Regjeringen skriver i en pressemelding at 600 lærere kan få tilbud om videreutdanning i slike fag, som er en dobling fra i fjor.

– Det viktigste for at barn og unge skal lære, mestre og trives, er at de møter dyktige og faglig trygge ansatte i barnehager og skoler. Da må vi ha et videreutdanningstilbud som er bredere og gir plass til flere fag, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Fikk du med deg denne? Flere kjørelærere for lastebil skal få utdannelse

Høyre kritiserer forslaget.

– Regjeringen svekker satsingen på lærerne og grunnleggende ferdigheter i skolen gjennom å senke kravene til lærerne og ikke prioritere videreutdanning i norsk, matte og engelsk, sier nestleder og skolepolitisk talsperson i Høyre Jan Tore Sanner.

Han legger til at Høyre fikk nærmere 50.000 lærere videreutdanning da de var i regjering.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse