JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømpris

Alle skal få kjøpe billigere strøm fra staten, foreslår SV

Når Stortinget samles til strømmøte, vil SV utfordre regjeringen på å erstatte strømselskapene med et statlig selskap rettet mot husholdninger og næringsliv.
Fungerende SV-leder Kirsti Bergstø mener Norge bør få et statlig strømselskap som skal selge rimelig strøm til husholdninger og næringsliv.

Fungerende SV-leder Kirsti Bergstø mener Norge bør få et statlig strømselskap som skal selge rimelig strøm til husholdninger og næringsliv.

Martin Guttormsen Slørdal

SV diskuterte en slik ordning da strømprisene for alvor begynte å skyte i været i desember i fjor. Det statlige selskapet skal kunne tilby rimelige fastprisavtaler.

Forslaget er aktuelt når Stortinget samles til et ekstramøte 19. september, bekrefter fungerende SV-leder Kirsti Bergstø overfor VG. Formålet er å tilby strøm til priser som folk kan leve med, sier hun.

– Vi vil rett og slett avvikle strømsalgselskapene slik at staten kan selge strømmen til en forutsigbar pris, og i et toprissystem der et vanlig forbruk koster noe, og luksusforbruk har en annen pris. Det skal være billigere å varme badet hjemme enn å varme badebassenget på hytta, sier Bergstø.

Utfordringen får kjølig mottakelse hos Elisabeth Sæther (Ap), statssekretær i Olje- og energidepartementet.

– Jeg er i tvil om et nytt statlig selskap er svaret på denne utfordringen. Samtidig er jeg er enig med SV i at vi trenger langsiktige, permanente løsninger for strømmarkedet. Regjeringen vil derfor legge til rette for et bedre tilbud av fastprisavtaler som kan gi økonomisk forutsigbarhet til de som trenger det, skriver hun i en epost til VG.

Regjeringen jobber med å få en opprydning i sluttbrukermarkedet for strøm, sier hun. Det omfatter et forslag som skjerper kravene til hvilken informasjon kunder skal få i markedsføring og på fakturaen.

Warning
Annonse
Annonse