JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeiderpartiet

Aps tidligere finanspolitisk talsperson blir direktør i Finans Norge

Marianne Marthinsen (41), tidligere finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet, blir direktør i Finans Norge.
INN I FINANS NORGE: Marianne Marthinsen var, som Aps finanspolitiske talsperson, i mange dueller med finansnæringen. Nå blir hun direktør i Finans Norge.

INN I FINANS NORGE: Marianne Marthinsen var, som Aps finanspolitiske talsperson, i mange dueller med finansnæringen. Nå blir hun direktør i Finans Norge.

Ole Palmstrøm

– Jeg var egentlig ikke på jobbjakt, men dette hørtes så spennende ut at jeg takket ja, sier Marianne Marthinsen til Dagens Næringsliv.

Finans Norge er medlems- og arbeidsgiverorganisasjon for banker, forsikringsforetak og andre finansforetak.

Fram til høsten 2017 var hun Aps finanspolitiske talsperson og var i mange dueller med finansnæringen, også i direkte konfrontasjon med Idar Kreutzer, sjefen i Finans Norge.

– I forbindelse med at Finans Norge blir en landsforening i NHO fra årsskiftet, ønsker vi å styrke oss på områdene strategi, innsikt og analyse. Vi er svært glade for at Marianne Marthinsen har takket ja til å påta seg denne viktige oppgaven, sier Idar Kreutzer.

41-åringen avviser at hun nå blir litt som en miljøverner som går til oljebransjen

– Jeg føler det ikke på den måten. Jeg skal ikke jobbe med påvirkning overfor politiske myndigheter. Jeg håper å vise de sidene jeg var mest glad i som politiker: Å forene interesser og finne brede løsninger som står seg over tid, sier Marthinsen.

Warning
Annonse
Annonse