JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skrekkmåling for AP

AUF-lederen mener Giske er medansvarlig for uro i partiet

Med Aps fall på meningsmålingene som bakteppe, kritiserte AUF-leder Astrid Hoem tidligere nestleder Trond Giske under Debatten torsdag.

Javad Parsa / NTB

– Jeg synes ikke det er Trond Giske som leverer fremtidens løsninger for Arbeiderpartiet. Jeg er ikke uenig i noe av det Trond sier. Men jeg mener Trond må erkjenne at han er en del av problemet med at mange synes det er vanskelig å snakke om politikk, sa hun.

Onsdag fikk partiet en oppslutning på 16,9 prosent i en novembermåling utført for FriFagbevegelse, Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) og Dagsavisen. Arbeiderpartiet har aldri gjort det dårligere i en Opinion-måling enn i denne novembermålingen.

Trond Giske var invitert for å diskutere krisen i partiet sammen med partikolleger. Han har ved flere anledninger kritisert partiet og etterlyst større handlekraft i regjeringen. Torsdag gjentok han kritikken.

– Det er krise. Det er viktig at vi tar innover oss at det er alvorlig. Vi har vært gjennom mange kriser i Arbeiderpartiet, men det hadde sin forklaring i enkeltsaker. Nå er det en dypere tillitskrise, og i sommer var det fem år siden Ap var over 30 prosent. Det er en dyp tillitskrise som vi er nødt å gjøre noe med. Det er ingen selvfølge at et parti skal overleve, sa Giske.

AUF-leder Astrid Hoem tok kraftig til motmæle.

– Det handler om politikk, men det handler også om at det har vært veldig krevende tider, med personkonflikt og andre ting. Jeg må innrømme som AUF-leder at jeg synes det er merkelig at Trond nå prøver å være en slags lederskikkelse på venstresiden, når jeg har vært med i et AUF og Arbeiderparti der jeg har sett at han har gått mot de viktigste sakene til AUF, sa hun.

Les også: Ap med historisk lave tall: – Sjokkerende dårlig

Warning
Annonse
Annonse