JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dyrepassere i Kristiansand klare for streik

Åtte dyrepassere i Dyreparken i Kristiansand blir tatt ut i streik fredag hvis partene ikke kommer til enighet i meklingen.
Åtte dyrepassere i Dyreparken i Kristiansand kan gå ut i streik fredag. (Arkivfoto)

Åtte dyrepassere i Dyreparken i Kristiansand kan gå ut i streik fredag. (Arkivfoto)

Dyreparken / NTB

anne.marjatta.goystdal@ntb.no

Sommerferien er i gang for mange, og mange småbarnsfamilier og andre gjester er klare for å besøke dyreparken.

Parken skal holde åpent selv om det skulle bli streik, opplyser markeds- og kommunikasjonsdirektør Anniken Bjørnstad Schjøtt.

– Vi håper det ikke blir streik. Men om det skulle bli det, vil parkdriften gå som normalt, sier hun til NTB.

Vil bli noen endringer i tilbudet

Det blir likevel noe justering av tilbudet i tilfellet streik. Med åtte dyrepassere ute, er det noen dyr som publikum ikke får se.

– Det kan påvirke enkelte dyrepresentasjoner, sier Bjørnstad Schjøtt.

Hun kan ikke nå si hvilke dyrepresentasjoner det dreier seg om.

De åtte fagorganiserte utgjør omtrent en tredel av alle dyrepasserne i dyreparken, opplyser forbundssekretær Terje Mikkelsen i Norsk Arbeidsmandsforbund til E24. Bjørnstad Schjøtt opplyser at det er 50 dyrepassere i høysesongen.

Mener uorganiserte får bedre lønn

Bakgrunnen for konflikten er uenighet om lønn. Fagforeningen mener ifølge NRK og E24 at de organiserte arbeiderne får dårligere lønnsvilkår enn sine uorganiserte kolleger.

– Dette er et brudd med det organiserte arbeidsliv, og det kan vi ikke akseptere, sier Mikkelsen i en melding på Arbeidsmandsforbundets nettside.

Ledelsen i Dyreparken avviser at ansatte er forskjellsbehandlet.

– Det tilbudet dyrepasserne har fått, er det samme som er gitt til våre øvrige ansatte. Siden vi skal inn i mekling, kan vi dessverre ikke kommentere ytterligere, sier Bjørnstad Schjøtt.

Meklingen mellom Norsk Arbeidsmandsforbund og NHO Reiseliv startet torsdag hos Riksmekleren, og partene har frist ved midnatt natt til fredag for å bli enige.

Warning
Annonse
Annonse