JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nav

Flere måtte ha sosialhjelp mot slutten av året

17 prosent flere mottok sosialhjelp i fjerde kvartal 2022, sammenlignet med samme kvartal i 2021. Det er svært uvanlig.
Totalt mottok 129.000 personer sosialhjelp i 2022.

Totalt mottok 129.000 personer sosialhjelp i 2022.

Hanna Skotheim

Samtidig er det ikke flere som mottar sosialhjelp nå enn det var i 2019, viser Navs analyse.

Totalt mottok 129.000 personer sosialhjelp i 2022, med en økning mot slutten av året. Det vanligste er at mange mottar sosialhjelp på starten av året, men 2022 ble altså et unntak.

Det skyldes i hovedsak mange ukrainske familier med barn som kommer til landet, men også når en ser bort fra flyktninger, er det en liten økning.

– Denne økningen ser ut til å starte i september og kan skyldes lovendringen om at det ikke skal tas hensyn til barnetrygd ved utmåling av sosialhjelp. Det er derfor vanskelig å avgjøre hvor mye som skyldes økte levekostnader og hvor mye som skyldes lovendringen, skriver Nav.

På slutten av året var det 30.715 barn i familier som mottok sosialhjelp, og i løpet av året var det rundt 67.000 barn som måtte få sosialhjelp.

Aktuelt: Folk på sosialhjelp får mer penger. Se hele lista her

Warning
Annonse
Annonse