JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lærerstreiken

Flere vil droppe læreryrket etter utfallet av streiken, tror professor

Det at lærerstreiken ender i tvungen lønnsnemnd vil føre til at færre søker på lærerutdanning og færre fullfører den, tror UiS-professor.
Lærerstreiken endte tirsdag etter 15 uker. Regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd. 

Lærerstreiken endte tirsdag etter 15 uker. Regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd. 

Ole Berg-Rusten / NTB

– Etter min forståelse vil det KS og regjeringen nå har gjort medføre et veldig ras i rekrutteringen til læreryrket, og i gjennomføringen av lærerutdannelsen. Mange lærere vil nok vurdere andre yrker, sier professor Bjørn Kvalsvik Nicolaysen ved Universitet i Stavanger til Khrono.

Tirsdag avblåste regjeringen lærerstreiken som hadde vart i 15 uker, og grep inn med tvungen lønnsnemnd. Rundt 8.500 lærere var i streik da regjeringen grep inn. Lærerne var ikke fornøyd med arbeidsgiver KS' tilbud i årets lønnsoppgjør, og mente de ble lønnstaper for sjette året på rad.

Nicolaysen spår at regjeringen på et tidspunkt i løpet av de nest tre årene vil komme til å foreslå alternative veier inn i skolen.

– Jeg er lærerutdanner, jeg snakker med lærere i skolen i dag, jeg har studenter ute i praksis, jeg vet hvordan dette kommer til å gå. Vi kommer ikke i løpet av de neste fem, seks årene til å klare å klare å utdanne alle lærerne vi trenger. Men skolen vil virkelig lide dersom ikke regjeringen heller sikrer at det er høy nok kompetanse blant lærerne, sier han.

Avbrutt med tvungen lønnsnemnd: Er streikeretten til lærerne under angrep? Nei, mener Fafo-forskeren

Warning
Annonse
Annonse