JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flyplass-streik avverget – enighet hos Riksmekleren

Det er enighet i meklingen mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet i Flyoverenskomsten langt på overtid. Dermed blir det ikke flyplass-streik.
Det er enighet i meklingen mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet i Flyoverenskomsten.

Det er enighet i meklingen mellom NHO Luftfart og Fellesforbundet i Flyoverenskomsten.

Tormod Ytrehus

Ved midnatt gikk meklingsfristen ut for en lønnsavtale mellom Fellesforbundet og NHO luftfart, og partene var enige om å fortsette meklingen på overtid.

De meklet videre gjennom natten og utover mot ettermiddagen før det ble enighet tidlig mandag ettermiddag.

– Dette har kostet mye, vi føler vi har strukket oss langt i forhandlingene, sier leder Erik Lahnstein i NHO luftfart.

Dette ble de enige om:

• Generellt tillegg til alle på 7 kroner timen

• Minstelønnsatsene heves med 9 kroner timen

• Øvrige satser økes med 9,8 prosent

13 timer på overtid kom partene til enighet. Fellesforbundets forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen sier han er fornøyd.

– Vi har vært gjennom en svært krevende mekling, men vi har sikret gode økonomiske vilkår. Samlet sett er vi fornøyde med resultatet i meklingen, forteller Sivertsen.

 Fellesforbundets forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen.

Fellesforbundets forhandlingsleder Dag-Einar Sivertsen.

Ole Berg-Rusten / NTB

De nådde ikke frem med kravet om pensjon, men fikk gjennomslag for utvidelse av skifttillegget, økning av fagarbeidertillegget og flere andre viktige krav, ifølge Fellesforbundet.

– Det vi er mest fornøyd med er at de flytekniske bestemmelsene i avtalen etter forhandlingene ble oppjustert til bransjestandard, så nå er avtalen på nytt attraktiv for flyteknisk personell, sier forhandlingslederen.

Dersom det hadde blitt streik, hadde til sammen 447 medlemmer i Fellesforbundet gått ut i streik ved Oslo lufthavn Gardermoen og Bergen lufthavn Flesland.

vaktsjef@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse