JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flyteknikerne beskylder NHO for fagforeningsknusing

NHO Luftfart planlegger et spill med liv og helse, mener Norsk Flyteknikerorganisasjon. Onsdag møtes de hos Riksmekleren.
Medlemmene i NFO føler seg tråkket på, og streikeviljen stor, ifølge leder Jan Skogseth. (Arkivfoto).

Medlemmene i NFO føler seg tråkket på, og streikeviljen stor, ifølge leder Jan Skogseth. (Arkivfoto).

Håkon Mosvold Larsen / NTB

Hos Riksmekleren skal de forsøke å finne en løsning etter bruddet i forhandlingene i mai. Hvis de ikke lykkes, kan ferietrafikken bli rammet av streik fra midnatt natt til fredag, skriver Flysmart24.no.

En konflikt rammer både SAS, Norwegian og Widerøe, som da får problemer med å få utført vedlikehold og utbedret feil på flyene.

Lederen for Norsk Flyteknikerorganisasjon, Jan Skogseth, sier uenigheten dreier seg om lønn og om innretning av arbeids- og fritid for flyteknikerne.

Plassoppsigelse for 30

Norsk Flyteknikerorganisasjon har varslet plassoppsigelse for 30 medlemmer i første omgang.

NHO Luftfart svarte med å levere plassoppsigelse for flyteknikerne i Luftambulansen (Avincis) og ønsker dermed å involvere dem i konflikten, skriver NFO i en pressemelding som først ble omtalt i Dagbladet Børsen.

Noe lignende skjedde i 2022 og resulterte etter kort tid i tvungen lønnsnemnd.

– Fremtvinge tvungen lønnsnemnd

– Det fremstår som at NHO Luftfart planlegger et spill med liv og helse i forsøk på å fremtvinge tvungen lønnsnemnd, noe som vil være et direkte misbruk av ordningen og som undergraver vår rett til arbeidskamp, sier lederen i NFO, Jan Skogseth, i pressemeldingen.

Han sier videre at medlemmene i NFO føler seg tråkket på, og at streikeviljen er stor for å bekjempe det han kaller fagforeningsknusingen.

Administrerende direktør Erik Lahnstein i NHO Luftfart skriver i en e-post til E24 at det er helt normal prosedyre at arbeidsgiversiden også tar ut øvrige ansatte som omfattes av den samme arbeidsavtalen.

– Det er også tilfelle denne gangen. NHO Luftfart har derfor gitt plassoppsigelse for de tre bedriftene som ikke var omfattet av arbeidstakersidens plassoppsigelse, sier Lahnstein.

Warning
Annonse
Annonse