JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forsvarsansatte har mistet troen på ledelsen

Flere ønsker å slutte, og flere rapporterer om utbrenthet, , viser ny medarbeiderundersøkelse.
Over 9000 forsvarsansatte har svart på undersøkelsen som gjennomføres hvert andre år i regi av Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami).

Over 9000 forsvarsansatte har svart på undersøkelsen som gjennomføres hvert andre år i regi av Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami).

Sebastian Christiansen / Forsvaret

– Resultatene fra medarbeiderundersøkelsen er ikke noe vi er fornøyd med, sier Forsvarets HR-sjef brigader Arnt Inge Rolland til Aftenposten.

I rapporten fremkommer det blant annet en kraftig nedgang i andelen som mener lederne i Forsvaret er positive rollemodeller for Forsvarets kjerneverdier.

Sammenlignet med i 2021 har tallet sunket med 14 prosentpoeng.

Én av fire ønsker å slutte i Forsvaret i løpet av de to siste årene, og flere rapporterer om tegn på utbrenthet. Flere enn før oppgir også å ikke ha ressurser til å løse sine oppgaver.

– Det er mange år siden vi har registrert at så mange sier de er slitne. Det bekymrer meg, og det er noe vi må ta tak i, sier Rolland.

Over 9000 ansatte har svart på undersøkelsen som gjennomføres hvert andre år i regi av Statens arbeidsmiljøinstitutt (Stami). 77 prosent av respondentene er menn, og 23 prosent er kvinner.

Warning
Annonse
Annonse