JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fredag kommer regjeringen med ekstra bevilgninger til Forsvaret

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) sier at regjeringen har besluttet å styrke Forsvaret med ekstra bevilgninger allerede inneværende år.
MER PENGER: Forsvarsministeren vil ikke røpe hva styrkingen av Forsvaret går ut, men sier at det blant annet handler om å øke aktiviteten i nord.

MER PENGER: Forsvarsministeren vil ikke røpe hva styrkingen av Forsvaret går ut, men sier at det blant annet handler om å øke aktiviteten i nord.

Forsvaret

– Regjeringen har gjort en beslutning om å styrke Forsvaret allerede i år med en ekstra bevilgning, sier Enoksen, som onsdag deltar på et ekstraordinært forsvarsministermøte i Nato.

Han varsler at budsjettbevilgningen vil bli presentert førstkommende fredag.

Regjeringen har denne uken sittet i budsjettkonferanse for å meisle ut neste års statsbudsjett. I bakgrunnen lurer krigen i Ukraina.

Enoksen vil ikke røpe hva styrkingen av Forsvaret går ut, men sier at det blant annet handler om å øke aktiviteten i nord.

– Der gjør vi tiltak både på militær og sivil sektor, sier Enoksen til pressen.

Han slår også fast at Norge står ved Natos toprosentmål.

– Regjeringen har allerede i Hurdalsplattformen sagt at vi skal styrke forsvaret vårt i nord, og det er både i forhold til tilstedeværelse i nord og økt aktivitet i nord, sier han.

Warning
Annonse
Annonse