Deltidsansatte
Hard kamp om ansatte i utelivsbransjen
Etter to år med pandemi opplever utelivsbransjen hard kamp om ansatte. Ikke alle utesteder vil klare å holde åpent som normalt når kranene åpnes igjen.
Ikke alle utesteder vil klare å holde åpent som normalt når kranene åpnes igjen. Årsaken er mangel på ansatte.
Håavrd Sæbø
Det har kommet signaler fra regjeringen som tyder på at den nasjonale skjenkestoppen kan bli avviklet denne uken.
Men mangel på ansatte etter to år med pandemi fører til at det ikke er sikkert alle utestedene klarer å holde dørene åpne som «normalt», melder E24.
– Det har vært en flukt fra bransjen, så nå blir det en del kamp om de ansatte som er igjen, sier Bo Vivike, daglig leder i REN-gruppen – som står bak ti serveringssteder i Oslo.
I tillegg er usikkert hvor mange av de deltidsansatte som fortsatt er tilgjengelige.
Politisk rådgiver i NHO Reiseliv, Henrik Hamborg, sier at man har sett konsekvensene av mangelen på ansatte siden gjenåpningen i fjor sommer.