JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny rapport om heltid

Helsearbeidere må fortsatt jakte vakter og jobbe flere steder, viser ny rapport

– Vi sløser med folk og ressurser, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap) i kommentar til en ny rapport om heltid.
Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna vil ha flere inn fast jobb. Hun mener det sløses med folk og ressurser.

Arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna vil ha flere inn fast jobb. Hun mener det sløses med folk og ressurser.

Frøydis Falch Urbye

– Vi har 30.000 årsverk i reserve dersom alle som ønsker å jobbe heltid, får muligheten til det. Det er nøyaktig like mange sykepleiere vi vil trenge i 2040. Vi sløser med folk og ressurser når noen går ufrivillig deltid, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna (Ap).

En rapport utarbeidet av Oslo Economics viser at omtrent 20 prosent av sysselsatte i Norge jobber deltid. Summerer man opp hvor mange av disse som ønsker å jobbe mer, utgjør det 30.000 årsverk.

Flere virksomheter svarer at de ønsker å redusere omfanget av deltid, men at det er vanskelig å få til i praksis. Det argumentet kjøper ikke Mette Nord, lederen i Fagforbundet.

– Kommuner og andre arbeidsgivere må ta seg sammen. Det er ikke mer krevende å få en turnus til å gå opp enn å måtte jakte vakter og jobbe flere steder for å ha ei lønn å leve av, eller være nyutdannet helsearbeider med ikke en eneste heltidsstilling å søke på, sier Nord.

Brenna sier regjeringen ønsker flere heltidsstillinger.

– Velferd og verdiskaping i framtida er avhengig av at mange av oss jobber. Flere må jobbe heltid, og flere arbeidsgivere må sørge for heltidsstillinger.

(©NTB)

vaktsjef@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse