JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-topp krever åpenhet om milliardbonuser i Statkraft

Statkraft økte i fjor bonusutbetalingene med over 1 milliard til rundt 2,2 milliarder totalt.
– Er det her enkeltpersoner som har fått mange titall millioner kroner? spør Jan Olav Andersen i El- og IT Forbundet.

– Er det her enkeltpersoner som har fått mange titall millioner kroner? spør Jan Olav Andersen i El- og IT Forbundet.

Erlend Angelo

– Jeg synes det er vanskelig å fatte, sier forbundsleder Jan Olav Andersen i El og IT-forbundet til Dagens Næringsliv.

Forbundet har rundt 42.000 medlemmer. Litt over 400 av dem jobber i Statkraft, mens flere hundre andre er medlemmer i selskaper hvor Statkraft er hovedeier.

Det er ikke kjent hvor mange i Statkraft som mottar bonus, og Andersen etterlyser mer åpenhet rundt selskapets bonussystem.

– Det som kanskje er hovedproblemet, er at det er så lite åpenhet rundt dette. Det er vanskelig å finne ut hvor mange det dreier seg om. Er det her enkeltpersoner som har fått mange titall millioner kroner? spør Andersen.

Kommunikasjonsdirektør Claus Sonberg i Statkraft skriver i en SMS til Dagens Næringsliv at de ikke ønsker å kommentere saken.

– Vi har heller ingen ytterligere informasjon eller kommentarer til bonusene utover det som ble rapportert og kommentert på pressekonferansen i forbindelse med fjerdekvartalstallene, skriver Sonberg.

Warning
Annonse
Annonse