JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

NHO Sjøfart

Mobbing og trakassering: Slik skal arbeidsmiljøet til sjøs bli bedre

Én av fire som jobber på sjøen, sier de har blitt mobbet eller trakassert det siste året, viser undersøkelser fra Norsk Sjømannsforbund og Sjøfartsdirektoratet.
 – Vi som arbeidsgiverforening må gjøre det vi kan for at de ansatte har det bra på jobben, sier administrerende direktør Frode Sund i NHO Sjøfart.

 – Vi som arbeidsgiverforening må gjøre det vi kan for at de ansatte har det bra på jobben, sier administrerende direktør Frode Sund i NHO Sjøfart.

Leif Martin Kirknes

– Tallene som ble avdekket knyttet til mobbing og trakassering, er svært alvorlige. Når vi presenterte funnene, var det viktig for oss å både ta et eget ansvar for hva vi kan gjøre bedre, men også få fram at dette er noe vi må løse i fellesskap i næringen, sier sjøfartsdirektør Knut Arild Hareide.

Administrerende direktør Frode Sund i NHO Sjøfart viser til at rederiene i NHO Sjøfart sysselsetter mellom 4000 og 5000 sjøfolk.

– Vi som arbeidsgiverforening må gjøre det vi kan for at de ansatte har det bra på jobben, sier han.

NHO Sjøfart har fått støtte fra Stiftelsen Norsk Maritim Kompetanse til å gjennomføre et bransjeprosjekt der målet er gjøre rederiene bedre i stand til å svare på utfordringene.

Det er inngått samarbeid med Vissa AS som har kompetanse på psykologi, organisasjonspsykologi og ledelse. Prosjektet vil involvere både ledelse, HR-funksjoner og sjøansatte i rederiene, blant annet gjennom samlinger.

I tillegg til opplæring og bevisstgjøring er det et mål å utvikle felles verktøy og standarder som kan benyttes i alle rederiene.

Fagsjef Evelyn Blom-Dahl i NHO Sjøfart er ansvarlig for prosjektet. Hun ser tiltakene i sammenheng med regjeringens strategi for likestilling og mangfold.

– Etter at Sjømannsforbundet tok initiativet til å avdekke det reelle omfanget av denne utfordringen i næringen gjennom sin undersøkelse tidligere i år, har de fleste aktørene i næringen respondert svært konstruktivt, sier leder Kurt Inge Angell i Norsk Sjømannsforbund.

dag.kjorholt@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse