JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Norge kan bli nødt til kutte klimautslipp saktere, mener Fellesforbundet

Norge kan måtte redusere klimamålene dersom energikrisen som følge av Ukraina-krigen varer lenge, varsler Fellesforbundets leder Jørn Eggum.
Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum sier at Norge kan bli nødt til å sakke farten på klimakuttene.

Leder i Fellesforbundet Jørn Eggum sier at Norge kan bli nødt til å sakke farten på klimakuttene.

Tormod Ytrehus

– Det er viktig at vi utvinner olje og gass. Det er fortsatt behov for petroleum i energimiksen vi bruker. Vi skal også gjøre det i solidaritet med andre europeiske land for å gjøre dem mindre avhengig av Russland med en despotisk leder i Putin, sier Fellesforbundets leder Jørn Eggum til Aftenposten.

På LO-kongressen i neste uke blir klima et stridstema. Norsk Tjenestemannslag foreslår at LO skal «jobbe for at det ikke åpnes for nye olje- og gassfelt på norsk sokkel». LO-sekretariatet innstiller på sin side på å forkaste forslaget. I stedet vil LO-ledelsen ha en uttalelse om at de ønsker fortsatt leting.

Jørn Eggum, som leder et forbund med 160.000 medlemmer blant annet innen oljeindustrien, sier at krigen i Ukraina har forsterket behovet for leting, produksjon og eksport av norsk olje og gass.

Samtidig avviser han at klima må vike for sikkerhetspolitikken.

– Nei. Jeg tror vi kan kombinere begge. Men hvis konflikten skulle vedvare, kan det hende at vi må sakke farten på alle kutt i utslipp vi har sagt vi skal ta hjemme innen 2030. Årene går fort når vi skal ha så massive kutt.

(©NTB)

anders.r.christensen@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse