JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økokrim skal etterforske tidligere NHO-topp Stein Lier-Hansen

Økokrim har besluttet å etterforske Stein Lier-Hansen (68). Han har nå fått status som siktet i saken.
Stein Lier-Hansen var administrerende direktør i Norsk Industri fra 2006 til 2023.

Stein Lier-Hansen var administrerende direktør i Norsk Industri fra 2006 til 2023.

Jan-Erik Østlie

Økokrim bekreftet fredag at de etterforsker den tidligere administrerende direktøren i Norsk Industri for mulig grov økonomisk utroskap mot sin tidligere arbeidsgiver.

Økokrim etterforsker om Lier-Hansen har begått grov økonomisk utroskap mot Norsk Industri ved å påføre bransjeorganisasjonen urettmessige kostnader.

– På bakgrunn av mottatt informasjon er det rimelig grunn til å undersøke om det foreligger et straffbart forhold. En viktig del av Økokrims mandat er å undersøke mistanke om uregelmessigheter begått av ledende personer innenfor norsk samfunnsliv, sier førstestatsadvokat i Økokrim, Bård Thorsen.

Aktuelt: Stein Lier-Hansen risikerer betydelig skattesmell etter hytteturen

Bistår

Norsk Industri varsler at de vil bistå Økokrim i videre arbeid med saken, om Økokrim ønsker det.

– Norsk Industri er tilfreds med å ha mottatt beskjed om at Økokrim nå etterforsker saken relatert til Stein Lier-Hansens utstrakte bruk av organisasjonens representasjonsmidler, skriver de på sine nettsider.

Norsk Industri har tidligere opplyst at de har stilt interne undersøkelser i bero, og de ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer til saken nå.

Siktet

Økokrim opplyser at de er i gang med etterforskningen og at de allerede har innhentet informasjon.

– Når vi har innhentet informasjon, slik vi har gjort, blir den mistenkte å anse som siktet, sier Thorsen.

– Vi begynte etterforskningen for en tid tilbake. Vi har innhentet en god del informasjon og snakket med både tidligere administrerende direktør i Norsk Industri og Norsk Industri.

– Vi er fortsatt i en innledende fase. Vi kan derfor ikke si så mye, men vi har hatt en konstruktiv dialog med dem, sier han videre.

Stein Lier-Hansen var administrerende direktør i Norsk Industri fra 2006 til 2023.

Annonse
Annonse