JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Politiets Fellesforbund vil fryse politiutdanningen i ett år

Det flommer over av arbeidsledige politifolk etter fullført utdanning.
Politiets Fellesforbund mener det vil være riktig å fryse politiutdanningen i ett år på grunn av den høye arbeidsledigheten.

Politiets Fellesforbund mener det vil være riktig å fryse politiutdanningen i ett år på grunn av den høye arbeidsledigheten.

Gorm Kallestad / NTB

– Jeg har ikke hjerte til å la 500 nye politistudenter starte på en utdanning hvor sjansen for jobb er så liten, sier lederen i Politiets Fellesforbund, Unn Alma Skatvold, til TV 2.

Hun mener at det er å holde folk for narr når man utdanner nye politifolk, samtidig som det nesten ikke gjøres ansettelser.

Fellesforbundets leder viser til tall som forteller at med den totale arbeidsledigheten vil de i juni stå med nesten 900 arbeidsledige.

– Det er en forferdelig situasjon, som det i hvert fall ikke er vits å utdanne flere inn i, forteller Skatvold til kanalen.

Hennes forslag får ikke støtte fra de som bestemmer hvor mange studieplasser som lyses ut, nemlig regjeringen.

Statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, Sigve Bolstad (Sp), sier de jobber beinhardt hver dag for å få folk i jobb.

– Regjeringens ambisjon er å få flere politi, ikke færre, sier statssekretæren til TV 2.

Annonse
Annonse