JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Raymond Johansen (Ap) har bedt om stans i utbetaling av etterlønn

Nylig avgått byrådsleder Raymond Johansen har fått klarsignal om at han kan begynne i jobben som generalsekretær i Norsk Folkehjelp allerede 1. januar. Han har bedt om stans i etterlønna fra samme dato.
Tidligere byrådsleder Raymond Johansen. 

Tidligere byrådsleder Raymond Johansen. 

Jan-Erik Østlie

Johansen bekreftet torsdag ettermiddag overfor Avisa Oslo at han starter i den nye jobben 1. januar.

Den opprinnelige oppstartdatoen var 25. januar 2024, etter at han gikk av som byrådsleder 25. oktober.

Konsekvensen er at Johansen nå bare får to måneders etterlønn, ikke tre.

Dette skjer etter at karanteneutvalget mener det ikke er noen direkte forbindelser mellom jobben som generalsekretær i Norsk Folkehjelp og oppgavene han hadde som byrådsleder.

Dermed slipper han karantene.

Lettet

– Sekretariatet ser ikke at det foreligger en helt konkret forbindelse mellom arbeidsoppgavene og ansvarsområdet Johansen har hatt som byrådsleder og ny arbeidsgivers virksomhet og interesser, skrev utvalget i sin innstilling.

Johansen sier han er lettet over at han ikke måtte i karantene før han kunne begynne i den nye jobben.

– Jeg hadde blitt overrasket hvis det ble det, men jeg er den politikeren som har vært borti alt i Oslo kommune i åtte år, så jeg er kanskje den som er mest utsatt for å få karantene.

Han erkjenner overfor VG at det har vært mye styr med denne saken.

– Det har vært litt mye styr med etterlønnen, og det må jeg ta ansvar for selv med mitt noe udiplomatiske svar til NRK, sier Johansen.

Lovlighetskontroll

Flere har reagert på at Johansen fikk innvilget tre måneder med etterlønn, samtidig som han ba om å ta fatt på den nye stillingen først tre måneder etter at han gikk av. Norsk Folkehjelp har sagt at de kunne ha tatt ham imot før, noe han tidligere har bekreftet at de har drøftet.

Rødt har varslet de kommer til å be om en lovlighetskontroll av Johansens etterlønn. Johansen har sagt at han har fulgt reglene hele veien, og at det er opp til Oslo kommune å vurdere lovligheten den.

Trekkes ikke for to dager

Oslo kommune har besluttet at Raymond Johansen får etterlønn fram til 1. januar. Den avkortes ikke.

Han har vært på jobb for Norsk Folkehjelp i to dager, men det blir ingen reduksjon i etterlønna på grunn av det.

– Byrådslederens kontor har ikke funnet grunnlag for avkorting i ettergodtgjøring for enkeltstående ubetalte dager relatert til hans nye arbeidsforhold, skriver byrådslederens kontor i en epost til Aftenposten.

(©NTB)

Annonse
Annonse