JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen vil forby ulike innkjøpspriser for dagligvarer

Konkurransen i dagligvarebransjen er ikke god nok, mener regjeringen.
Regjeringen foreslår at grossister og leverandører ikke skal kunne utnytte sin relative markedsmakt overfor små dagligvarekjeder

Regjeringen foreslår at grossister og leverandører ikke skal kunne utnytte sin relative markedsmakt overfor små dagligvarekjeder

Illustrasjonsfoto: Jan-Erik Østlie

Det foreslåtte forbudet skal bidra til å gjøre det lettere for små og nye dagligvareaktører å konkurrere med de store og etablerte aktørene.

– Konkurransen i dagligvarebransjen er ikke god nok. Markedene domineres av noen få store aktører, og det er krevende for nye aktører å etablere seg, sier næringsminister Jan Christian Vestre (Ap).

Han peker på at få aktører har kontroll over sentrale deler av verdikjeden, butikkene, grossistene og til dels produsentene.

– Regjeringen foreslår at grossister og leverandører ikke skal kunne utnytte sin relative markedsmakt overfor små dagligvarekjeder, sier næringsministeren.

Han sier at mangel på konkurranse i dagligvarebransjen kan føre til at vi betaler mer for maten enn vi må, og at utvalget er dårligere enn det kunne vært.

– Siden regjeringen tiltrådte har vi vært tydelige på at vi ville ta grep for å bedre konkurransesituasjonen. Det er særlig viktig i en tid hvor prisene på mat og drikke har økt mer enn vi er vant med, sier Vestre.

Warning
Annonse
Annonse