JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strømprisen

Regjeringen vurderer makspris på strøm

Makspris og restriksjon er på eksport av strøm er tiltak som vurderes av regjeringen. Den sørnorske strømproduksjonen har ikke vært lavere på ti år.
Kraftselskapene har holdt igjen på vannkraften, ifølge Statnett.

Kraftselskapene har holdt igjen på vannkraften, ifølge Statnett.

Illustrasjonsfoto: Sissel M. Rasmussen

I forrige uke var strømproduksjonen i Sør-Norge den laveste på ti år, viser tall fra Statnett. Så langt i juli er eksporten av strøm reduserte med 75 prosent.

Kraftselskapene har ifølge Statnett holdt igjen på vannkraften.

– Vi er glad for at det kan se ut til at de har lyttet og holder igjen på det verdifulle vannet i magasinene, sier statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) i Olje- og energidepartementet.

Det sendes likevel mye strøm fra Norge til Europa, og sannsynligheten for rasjonering av strømmen liten. Likevel vurderes tiltak.

Debatt: «Norge bør eksportere strøm, selv om vannstanden er dramatisk lav»

– Restriksjoner på eksporten av strøm til Europa kan være et av tiltakene det er behov for, sier Sæther.

Foreløpig har regjeringen sagt nei makspris på strøm. Rødt varsler at de vil ta opp spørsmålet på nytt. Sæther sier det er til vurdering, men at det kan få uheldige konsekvenser.

– Varigheten av strømpriskrisen kombinert med andre priser som stiger, tilsier at regjeringa bør ta grep, sier Sofie Marhaug, stortingsrepresentant for Rødt.

Aktuelt: Nå har LO-forbund fått nok: Gir Støre strømfrist

Annonse
Annonse