JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Støre åpner for å se på minsteytelsene i Nav

Jonas Gahr Støre (Ap) forsvarer arbeidslinjen, men avviser at den er ment å tvinge syke folk i jobb gjennom lave velferdsytelser.
Statsministeren omtaler seg som en «varm tilhenger av arbeidslinjen».

Statsministeren omtaler seg som en «varm tilhenger av arbeidslinjen».

Beate Oma Dahle / NTB

– Jeg er helt åpen for at vi må se på om minsteytelsene ivaretar de hensynene de skal for folk som ikke kan jobbe, eller som trenger å kombinere en ytelse med jobb, sier statsministeren i et intervju med Vårt Land.

Han understreker at kontantytelser som uføretrygd «skal kunne ta vare på folk som ikke kan arbeide».

– De som helt klart ikke kan jobbe, skal være trygge, sier Støre.

Det kan brygge opp til en trygdekamp på Arbeiderpartiets landsmøte i mai. Flere fylkeslag mener at satsene for uføretrygd, arbeidsavklaringspenger (AAP) og sosialhjelp må opp, og at de er for lave i møte med økende priser på både mat og strøm.

Aktuelt: Nav får hard kritikk av utvalg

Enkelte i partiet har også tatt til orde for å skrote den såkalte arbeidslinjen og prinsippet om at det skal lønne seg med arbeid framfor ytelser.

– Det mener jeg det bør, sier Støre til avisa.

Han omtaler seg som en «varm tilhenger av arbeidslinjen».

Men i samme intervju sier Støre også at han ikke vil tvinge folk i jobb gjennom lave velferdsytelser.

– Det ønsker jeg ikke. Hvis en ytelse er så svak at du nærmest må gå på jobb selv om du er syk, så er ikke det den sosialdemokratiske versjonen av arbeidslinjen, sier han.

Warning
Annonse
Annonse