JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

USA

Strippere fagorganiserer seg i Los Angeles

Etter en 15 måneder lang kamp åpnes det for at strippere på en bar i Los Angeles kan fagorganisere seg, som de første i denne yrkesgruppen i USA.
Stripperne som er ansatt på Star Garden Topless Dive Bar i North Hollywood i Los Angeles, kan som de første i sin yrkesgruppe i USA fagorganisere seg.

Stripperne som er ansatt på Star Garden Topless Dive Bar i North Hollywood i Los Angeles, kan som de første i sin yrkesgruppe i USA fagorganisere seg.

Richard Vogel / AP / NTB

Stripperne på Star Garden Topless Dive Bar i North Hollywood i Los Angeles hadde i 15 måneder forsøkt å få gjennomslag for blant annet tryggere arbeidsforhold, bedre lønn og helseforsikring.

Men dansernes forsøk på å organisere seg ble stanset av juridiske utfordringer iscenesatt av stedets ledelse.

Men arbeidstakerorganisasjonen Actors’ Equity Association har nå kunngjort at ledelsen ved baren har gått med på et forlik. Forliket medfører at ledelsen trekker sin motstand og at den godtar at stripperne organiserer seg.

– Vi håper at det vi har gjort for å organisere denne klubben kan danne grunnlag for alle andre strippere i landet som vil ha medbestemmelse i hvordan arbeidsstedet styres, sier Lilith, en av Star Gardens dansere, til AP.

National Labor Relations Board skal torsdag holde formell avstemning. Deretter kan Star Garden-stripperne slutte seg til Actors' Equity, en fagforening som representerer over 51.000 ansatte i underholdningsindustrien i USA.

Warning
Annonse
Annonse