JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Habilitet

Tonje Brenna ga styreverv til god venn

Kunnskapsministeren ga styreverv til lagdommer Frode Elgsem, som hun nå har erklært seg inhabil overfor.
Statsminister Jonas Gahr Støre sier han har tillit til Brenna.

Statsminister Jonas Gahr Støre sier han har tillit til Brenna.

Jan-Erik Østlie

Brenna erklærer seg også inhabil overfor tre styremedlemmer i Utøya AS, en stiftelse som drifter Utøya.

– Jeg har håndtert spørsmål om min egen habilitet for sent og for dårlig. Det har ført til flere feil. Det er alvorlig, og det beklager jeg, sier kunnskapsministeren.

Brenna utnevnte Elgsem til styremedlem av Wergelandssenteret i mai i år. De to ble kjent da han var AUFs bistandsadvokat under 22. juli-rettssaken.

De har holdt kontakten og blitt gode venner, skriver regjeringen i en pressemelding.

Inhabil

Brenna sier at hun etter en helhetsvurdering har kommet fram til at hun er inhabil overfor Elgesem.

Kunnskapsministeren har også konkludert med at hun er inhabil overfor tre personer i styret i Utøya AS, som beskrives som nære venner.

De tre er Brennas tidligere samboer Martin Henriksen, Hilde Firman Fjellså og Marianne Wilhelmsen.

Utøya AS samarbeider tett om et skoleprosjekt med Wergelandsenteret, som får penger fra Kunnskapsdepartementet. Brenna kan derfor ikke håndtere saker knyttet til Utøya AS, står det i pressemeldingen.

Støre har tillit

Statsminister Jonas Gahr Støre sier han har tillit til Brenna.

– Tonje har gjort flere feil knyttet til habilitet. Det er alvorlig, og det har hun beklaget. Jeg er glad for at Tonje er åpen om disse feilene og selv har tatt initiativ til å rydde opp, sier Støre i en kommentar til NTB.

– Jeg har hatt en grundig samtale med Tonje om denne saken. Jeg tror på det hun sier, og jeg har tillit til henne som statsråd og nestleder i Arbeiderpartiet, sier han videre.

Warning
Annonse
Annonse