JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi kan ikke åpne Wisting-feltet

NTLs 1. nestleder Fredrik Oftebro gikk hardt ut mot utbygging av Wisting-feltet i sin innledning til debattene på landsmøtet.
DEBATT: 1. nestleder Fredrik Oftebro spilte opp til debatt om prinsipp- og handlingsprogrammet og uttalelser tirsdag morgen.

DEBATT: 1. nestleder Fredrik Oftebro spilte opp til debatt om prinsipp- og handlingsprogrammet og uttalelser tirsdag morgen.

Morten Hansen

anders@lomedia.no

1. nestleder Fredrik Oftebro innledet for debatten om prinsipp- og handlingsprogrammet og uttalelser på NTLs landsmøte tirsdag.

Dagen skal brukes på å debattere hele bredden av NTLs politikk.

– Nå skal vi peke ut retningen for NTL de neste fire årene. det vi blir enige om her kommer til å prege budskapet vårt utover landsmøteperioden og stortingsperioden, sa Oftebro.

Han pekte på en rekke temaer som skal avklares i løpet av landsmøtet, som lønns- og arbeidsvilkår, pensjon, klima, likestilling, nedrustning, beredskap og internasjonal solidaritet.

Han var også innom oljepolitikken, som det brygger til debatt om på landsmøtet.

– Når det gjelder oljeaktiviteten ligger det den samme politikken i forslaget som vi gikk til LO-kongressen med. Der endte det med et kompromiss som vi stiller oss bak i uttalelsen, sier Oftebro.

i den står det at Wisting-feltet ikke skal åpnes, og det begrunnes med at vi ikke skal bygge ut felt som ikke er økonomisk og klimamessig bærekraftig.

– For å nå klimamålene kan vi ikke åpne Wisting-feltet, drevet av en 300 kilometer lang strømkabel fra Finnmarkskysten. Den strømmen må brukes til å bygge arbeidsplasser og lokalsamfunn på fastlandet, sa Oftebro.

Han gjentok et viktig prinsipp for NTLs klimapolitikk:

– En av de viktigste setningene i disse dokumentene er at de personene som står midt i omstillingen ikke skal ta kostnadene ved denne selv. Det er fellesskapets ansvar. Det er dét som er rettferdig omstilling, sa Oftebro.

Oftebro leder den ene av to redaksjonskomiteer som skal jobbe med PHP og uttalelser. 2. nestleder Ellen Dalen leder den andre, som skal ta for seg andre temaer.

Oftebro oppfordret til en god debatt:

– Nå skal vi altså lage politikk, og jeg gleder meg til å følge debattene, sa Oftebro.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse

Flere saker

Annonse