JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mekling mellom NTL og NHO Luftfart

14 ansatte i brann- og redningstjenesten på Torp lufthavn kan være i streik fra torsdag

22 NTL-medlemmer skal møte arbeidsgiver hos Riksmekleren onsdag.
MEKLING: Onsdag skal NTL og NHO Luftfart til Riksmekleren for å prøve å bli enige om lønnsoppgjøret for 2020 på Torp Sandefjord lufthavn.

MEKLING: Onsdag skal NTL og NHO Luftfart til Riksmekleren for å prøve å bli enige om lønnsoppgjøret for 2020 på Torp Sandefjord lufthavn.

Erlend Angelo

anders@lomedia.no

Onsdag morgen setter NTL og NHO Luftfart seg hos Riksmekleren for å forsøke å bli enige om fjorårets lønnsoppgjør på Torp Sandefjord lufthavn.

NTL har 22 medlemmer på lufthavna, som hovedsakelig jobber innen brann-, rednings- og plasstjenesten.

Om partene ikke blir enige i meklingen, går 14 NTL-medlemmer ut i streik fra torsdag morgen.

Lønnsoppgjøret 2020: 96 meklinger og fem streiker i lønnsoppgjøret. Her er riksmeklerens egen oppsummering

Streiker om de må

Forbundssekretær Tor Erik Granum leder forhandlingene på vegne av arbeidstakerne. Han er bekymret i forkant av meklingen.

– Jeg har vært med på en del meklinger opp igjennom årene, men jeg har aldri hatt det sånn før, at jeg er lite optimistisk på at vi skal greie å komme i mål og unngå streik, sier han.

Granum sier det er flere ting som gjør at frustrasjonen blant medlemmene er stor. Han understreker at de ansatte ved lufthavna har strukket seg langt etter at pandemien gjorde seg gjeldende i mars. Det har likevel ikke forhindret at to ansatte ble sagt opp i høst. Og nå har altså forhandlingene om lønnsoppgjøret for 2020 låst seg.

– Vi har fått en mengde krav til endringer i tariffavtalen som det overhodet ikke er aktuelt å gå med på. Medlemmene aksepterer ikke dette, og er klare til å gå til streik om det må til, sier Granum.

Eid av kommune og fylke

Torp Sandefjord lufthavn er ikke en del av Avinor, men eies av Vestfold og Telemark fylkeskommune (43,26 prosent), Sandefjord kommune (43,26 prosent) og Vestfold Flyplassinvest AS (13,48 prosent).

Det er mekler Bjørn Lillebergen som skal prøve å finne en løsning mellom partene. Men to dager før er altså forbundssekretæren i NTL skeptisk:

– Jeg tror det er vanskelig å finne en løsning her, konstaterer han.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse