JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arthur mistet 13 familiemedlemmer i Gaza

Etter et flyangrep fra Israel i oktober opplevde Arthur Sæmer Timraz å miste 13 familiemedlemmer. Halvparten av de drepte er barn.
Arthur Timraz er seniorrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet. Han mistet 13 familiemedlemmer under et luftangrep mot Gaza 22. oktober. Halvparten av de drepte var barn.

Arthur Timraz er seniorrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet. Han mistet 13 familiemedlemmer under et luftangrep mot Gaza 22. oktober. Halvparten av de drepte var barn.

Sissel M. Rasmussen

emeline@lomedia.no

Arthur Sæmer Timraz er NTL-medlem og jobber som seniorrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet. Både mor og far er fra Gaza, men Timraz har bodd i Norge hele livet med nærmeste familie med unntak av ett år i 1995. Siden 2000-tallet har han ikke vært der.

– Jeg har ikke hatt lyst til å reise dit, for jeg har ikke lyst til å se alle de ødeleggelsene som er der. Jeg klarer det rett og slett ikke.

13 drepte slektninger

Siden 7. oktober 2023 har det vært en ny krig mellom Hamas og Israel. Da stormet Hamas inn i Israel og drepte rundt 1200 personer, og tok gisler. Nesten 380 av de drepte var israelske soldater og politifolk, de øvrige sivile, blant dem minst 31 barn, melder NTB.

Israel innførte full blokade og iverksatte intense bombeangrep mot Gazastripen.

Minst 11.320 palestinere er drept i israelske luftangrep mot Gazastripen siden 7. oktober.

4650 av de drepte palestinerne er barn.

Den 22. oktober mistet Timraz 13 familiemedlemmer under et luftangrep mot Gaza. Halvparten av de drepte var barn. Angrepet skjedde i en flyktningleir i Deir al-Balah, en liten by i Gaza.

– Angrepet skjedde rundt klokken 4 på natten, så jeg hørte ikke om det før morgen etter.

Timraz er sterkt påvirket av det som har skjedd.

– Dersom det er en Hamas-soldat blant 50 personer i et hus, skal man da bombe hele huset? Det er jo ikke riktig.

Så onkel på sosiale medier

Mormoren til Timraz er fortsatt i området sammen med hans onkler.

– Mormor nærmer seg å bli 90 år gammel og bruker rullestol. Da er det vanskelig å få flyttet på seg, så de blir værende i Deir al-Balah. Det er helt forferdelig det som skjer i Gaza.

Timraz forteller at han et par dager før angrepet i oktober, hadde bladd gjennom Instagram, hvor han plutselig så en video som sjokkerte han.

– Jeg så en video av en mann som lignet på onkelen min som holder en jente i armene. Jeg måtte høre med søsknene mine om det faktisk var han.

Timraz fikk bekreftet dette.

Ingen lyd fra fotballag i Gaza

Timraz er engasjert i barnefotball, særlig Norway Cup.

– I år fikk vi med et palestinsk jentelag fra Libanon og et guttelag fra Gaza. Det blir nok vanskeligere å få til ved neste Norway Cup å få et lag fra Gaza.

Jentelaget fra Libanon er palestinske flyktninger.

De to fotballagene har en gruppechat hvor de snakker med hverandre. Det har vært stille fra guttene nå, ifølge Timraz.

– Jeg vet jo ikke helt hva som skjer, men de mangler hvert fall internett. Jentene prøver å få kontakt med gutta, men de får ikke noe svar lenger.

STILLE: Det har vært stille fra guttelaget i Gaza den siste tiden. - Jeg vet jo ikke helt hva som skjer, men de mangler hvert fall internett.

STILLE: Det har vært stille fra guttelaget i Gaza den siste tiden. - Jeg vet jo ikke helt hva som skjer, men de mangler hvert fall internett.

Sissel M. Rasmussen

Vil ha våpenhvile

Hva synes du bør skje nå?

– Helt umiddelbart tenker jeg at det må bli våpenhvile og hjelp til Gaza. Kunne jeg sagt noe til Jonas Gahr Støre, så hadde jeg bedt han om å si at det Israel driver med er terror og etnisk rensing.

Timraz understreker at han ikke støtter Hamas, men han tenker mest på barna som fortsatt lever i Gaza.

– Dette kommer til å påvirke dem kraftig psykisk. De har kanskje mistet foreldrene sine og vært vitne til helt forferdelige ting, det er bare ikke bra. Vold avler vold.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse