JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Barnevernet får økt budsjett

NTL forventer det kommer mer penger til fosterhjem neste år, og at nedbemanningene stoppes umiddelbart.
I revidert nasjonalbudsjett kommer regjeringen med ekstramidler til barnevernet. 260 millioner kroner settes av.

I revidert nasjonalbudsjett kommer regjeringen med ekstramidler til barnevernet. 260 millioner kroner settes av.

Tuva Åserud

anders@lomedia.no

Norsk Tjenestemannslag sendte bekymringsmelding til Bufetat om en pågående nedbygging av statlige, spesialiserte fosterhjem, først omtalt i Klassekampen.

Dette er fosterhjem for barn med særlig behov for omsorg og oppfølging.

I revidert nasjonalbudsjett kommer regjeringen med ekstramidler til barnevernet. 260 millioner kroner settes av, og statsråd Kjersti Toppe (Sp) uttaler til Klassekampen at 175 millioner av disse er i tillegg til kompensasjon for prisstigningen.

I tillegg kommer 13,3 millioner kroner som øremerkes til statlige, spesialiserte fosterhjem. Det planlegges å etablere 20 nye av denne typen.

Det støtter NTL.

– Det er viktig og et veldig godt signal til Bufetat at regjeringen har øremerket midler til de statlige, spesialiserte fosterhjemmene, sier NTL-leder Kjersti Barsok i en pressemelding. 

Leder Ingvild L. Denut i NTL Skoler og institusjoner organiserer de som har de spesialiserte fosterhjemmene, og er innkalt til møter om mulige oppsigelser den nærmeste tiden. Nå forventer hun at disse prosessene stoppes umiddelbart.

– Vi i NTL er glade for at regjeringen erkjenner alvoret i situasjonen for fosterhjemmene og for fosterbarna, men vil påpeke at fosterhjemsområdet trenger ytterligere styrking i statsbudsjettet som regjeringen legger fram til høsten. Vi forventer kraftig opprusting av det offentlige barnevernet! fastslår Barsok og Denut.

NTL poengterer også at de statlige spesialiserte fosterhjemmene blir en del av bistandsplikten Bufetat har overfor kommunene.

I det ligger det at Bufetat ikke kan avslå forespørsler fra kommuner som ber om egnet institusjonsplass eller fosterhjem.

I dagens lovverk er ikke Bufetat pålagt å ha tilbud om spesialiserte hjem tilgjengelig når det kommunale barnevernet ber om det. NTL mener det har ført til nedprioritering av dette tilbudet.

– For NTL er det viktig rammevilkårene for fosterhjemmene bedres. Det må til for å sikre stabile og trygge oppvekstvilkår for de mest sårbare barna, heter det fra NTL.

Leder Ingvild L. Denut i NTL Skoler og institusjoner (t.v.) og forbundsleder Kjersti Barsok i NTL har forventninger om at regjeringen trapper opp bevilgningene til fosterhjem i kommende budsjetter.

Leder Ingvild L. Denut i NTL Skoler og institusjoner (t.v.) og forbundsleder Kjersti Barsok i NTL har forventninger om at regjeringen trapper opp bevilgningene til fosterhjem i kommende budsjetter.

August Tekrø/NTL

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse