JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dette er de viktigste vedtakene fra NTLs landsmøte

Norsk Tjenestemannslags 20. landsmøte er i boks. Her er (noe) av det som ble vedtatt.
AVSLUTTET: NTL har nå fattet alle vedtak som skal styre forbundets arbeid de neste fire år.

AVSLUTTET: NTL har nå fattet alle vedtak som skal styre forbundets arbeid de neste fire år.

Alf Ragnar Olsen

anders@lomedia.no

Fem dager, nesten 150 forslag og noen hundre innlegg fra talerstolen er unnagjort. Og Norsk Tjenestemannslag er klare for fire nye år.

Her kan du lese alle sakene fra NTLs landsmøte.

Her er de viktigste vedtakene:

Ingen navneendring

Etter en lang prosess om NTL skal skifte navn, preget spørsmålet og avstemmingene en god porsjon av landsmøtet. Forslagene var mange og debatten pasjoner, men det endte til slutt med at saken utsettes til neste landsmøte. 176 stemte for å utsette, mens 91 ville avgjøre spørsmålet under dette landsmøtet.

Innfører advokatforsikring

NTL innfører LO favørs advokatforsikring som en del av medlemskapet. Det blir mulig å reservere seg mot denne om man ikke vil ha den. Rundt to tredjedeler av landsmøtet stemte for å innføre denne.

Pensjonistene må betale for innboforsikring

En annen debatt som skapte engasjement, var forslaget om å innføre betaling for innboforsikringen for pensjonistene. I dag bruker forbundet rundt 5 millioner kroner for å dekke denne kostnaden. Forslaget ble vedtatt, og framover må de som blir pensjonister etter 1. januar 2024 dekke forsikringspremien selv.

Sier nei til nye olje- og gassfelt

Det ble også debatt om NTLs syn på olje og gassaktiviteten. Forslaget var at NTL skal jobbe for at det ikke åpnes nye olje- og gassfelt på norsk sokkel. Dette ble foreslått strøket, og ble tatt opp til skriftlig votering. Der stemte 153 for å beholde formuleringen, mens 105 stemte for å ta den ut.

Avviser lokale potter

Et forslag om å ha en åpning for lokale forhandlinger i tariffpolitikken ble avvist med er oververveldende flertall. NTLs politikk er altså at de ikke ønsker lokale potter.

Nye navn i ledelsen

Forbundet valgte også sin nye ledelse. Her ble forbundsleder Kjersti Barsok gjenvalgt, Ellen Dalen går fra 2. til 1. nestleder, Pål Kjærstad kommer inn i ledelsen som ny 2. nestleder og Elisabeth Steen er ny hovedkasserer.

Stryking av fleksitid

Ansatte i staten som opparbeider seg mye fleksitid, kan risikere at disse timene strykes om det blir for mange. Bare i Nav har det blir strøket over 40.000 fleksitidstimer. Nå har NTL vedtatt at de skal jobbe for at opparbeidet fleksitid ikke kan strykes.

Uttalelser

Landsmøtet vedtok også seks uttalelser om ulike temaer, de handler om tillitsreformen, styrking av den norske samfunnsmodellen, privatisering av it-løsninger i staten og krav om å opprette en statssky, en bedre tariffpolitikk i staten, grønn og rettferdig omstilling og en om fred og nedrustning.

Kontorløsninger

NTL vedtok også en formulering om sikkerhet på kontorer med publikumsmottak. Det heter nå at «Publikumsarealer må utformes slik at de minimerer risikoen for at ansatte blir utsatt for vold».

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse