JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg i LO Stat:

Egil André Aas vil fortsette som leder av LO Stat

17. november skal det avholdes valg i LO Stat. Leder Egil André Aas ønsker gjenvalg.
VIL FORTSETTE: LO Stat-leder Egil André Aas stiller seg til disposisjon for en ny periode som leder.

VIL FORTSETTE: LO Stat-leder Egil André Aas stiller seg til disposisjon for en ny periode som leder.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

17. november holder LO Stat et begrenset og digitalt representantskapsmøte for å velge tillitsvalgte for en ny periode.

Opprinnelig skulle representantskapsmøtet, som er LO Stats «landsmøte», blitt holdt i forbindelse med Kartellkonferansen på Gol. Dette blir det ikke noe av i år.

Men valgene er nødvendig å få avholdt, så dermed blir det et begrenset representantskapsmøte som bare skal gjennomføre valg og behandle enkelte vedtektsendringer.

Les også: Fagforbundets Henriette Jevnaker (44) vil bli ny nestleder i LO Stat

Aas stiller seg til disposisjon

Egil André Aas ble valgt til leder for fire år siden, og han ønsker å fortsette.

– Jeg har varslet valgkomiteen om at jeg stiller meg til disposisjon som leder i LO Stat for en ny fireårsperiode, sier han.

Aas har manøvrert i et nytt tarifflandskap for statens del, etter at det ble to ulike tariffavtaler i staten. I tillegg har den borgerlige regjeringens politikk, med årvisse ostehøvelkutt, gitt nok å jobbe med.

– Det har vært fire svært travle år, men også givende. LO Stat og forbunda står foran mange utfordringer i årene framover. Jeg har også blitt bedre kjent med forbundene våre og det de er opptatt av. I så måte føler jeg at jeg har mye ugjort som leder, så den reisen vil jeg gjerne være med på videre, sier han.

Utfordringer i kø

Han har ikke tro på at de kommende fire årene vil bli særlig rolige heller.

– Det korte svaret er at oppgavene og utfordringene står i kø og krever hardt og målrettet arbeid, fastslår Aas, og legger til:

– Når det er sagt, så utformes den overordnede politikken i LO Stats organer. Representantskap, styre og arbeidsutvalg. Derfor ville det være helt feil hvis jeg skulle stake ut retningen nå på dette tidspunktet. Og heller ikke særlig respektfullt overfor valgkomiteen.

Høsten blir første gang på mange tiår at LO Stat ikke arrangerer den velkjente Kartellkonferansen på Gol.

– Det er jeg veldig lei meg for. Men midt i en pandemi ville det jo være i overkant egoistisk å klage over at vi ikke får gjennomført Kartellkonferansen på Gol, sier Aas.

Han lover imidlertid at de kommer tilbake – når det er tid for det:

– Men konferansen er en del av vårt DNA og har vært arrangert uten avbrudd siden 50-tallet. Jeg er 100 prosent sikker på at det igjen blir politisk verksted i regi av LO Stat når pandemien er over.

Valgkomiteen skal sette sammen et godt lag

Det er NJF-leder Jane B. Sæthre som leder valgkomiteen. Hun forteller at arbeidet på langt nær er ferdig, det er fremmet forslag på gode kandidater, og at målet er å sette sammen et best mulig lag for de neste fire år.

Saken fortsetter under bildet.

VALG: Jane B. Stæhre leder valgkomiteen som jobber fram mot representantskapsmøtet i LO Stat 17. november.

VALG: Jane B. Stæhre leder valgkomiteen som jobber fram mot representantskapsmøtet i LO Stat 17. november.

Morten Hansen

Det er på det rene at nestleder Eivind Gran og sekretær Dag Westhrin skal gå av med pensjon, og følgelig ikke er aktuelle for gjenvalg.

– Det er to tillitsvalgte med lang erfaring og kompetanse som skal erstattes. Eivind Gran er en god strateg som nyter stor tillit blant forbundene. Dag Westhrin har vært «supermann» på pensjon og tariffavtalene i staten i mange år. Det blir en krevende jobb å erstatte disse, sier Sæthre.

Samtidig har det vært en del utskiftinger underveis i perioden, ettersom flere har gått av med pensjon.

– Så nå handler det om å sette sammen en helhet som skal gjøre LO Stat best mulig rustet for årene som kommer, sier Sæthre.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse