JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Foreslår Elisabeth Steen som ny hovedkasserer i NTL

NTL NAV foreslår sin leder Elisabeth Steen inn i NTL-ledelsen. Men det er flere om beinet.
KANDIDAT: Elisabeth Steen ønsker å bli hovedkasserer i NTL.

KANDIDAT: Elisabeth Steen ønsker å bli hovedkasserer i NTL.

Ole Palmstrøm

anders@lomedia.no

Norsk Tjenestemannslag har landsmøte 7.-11. november, og en forberedende valgkomite er i gang med å kartlegge hvem som kan være aktuelle for verv i forbundet den neste perioden.

NTL NAV er en av de to største landsforeningene i NTL, og foreslår nå sin leder Elisabeth Steen til vervet som hovedkasserer i forbundet.

Det betyr at Steen kan bli en del av ledelsen i forbundet, sammen med leder og to nestledere om de får det som de vil.

– Har det som trengs

Nestleder Torgeir Homme i NTL NAV begrunner forslaget slik:

– Vi foreslår Elisabeth Steen som hovedkasserer fordi vi trenger våre dyktigste tillitsvalgte i ledelsen i NTL. Elisabeth har de tingene som trengs for å fylle vervet som hovedkasserer på en veldig god måte. Hun er har organisasjonserfaringen, ledererfaringen og sterk økonomisk kompetanse og forståelse.

Han påpeker at Steen er opptatt av medlemsrekruttering, og har ledet en organisasjon i vekst de siste årene. At hun også er utdannet jurist og ønsker å bidra til at NTL styrker seg blant medlemmer med høyere utdanning er også, mener Homme er en styrke. 

– Hun kjenner organisasjonen svært godt etter mange år i landsstyret og forbundsstyret, og som mye brukt dirigent i landsstyret har hun vedtektene under huden, sier han.

Homme påpeker at Steen i fire år har ledet en stor, landsomfattende forening, med 12 frikjøpte tillitsvalgte og 20 hovedtillitsvalgte rundt om i landet. Steen har også vært gruppeleder i kommunestyret for Arbeiderpartiet i Tromsø, der en av hovedjobbene var å få kommunebudsjettet i havn, minner Homme om.

 – Kort sagt er hennes kompetanse, erfaring og interesse en topp match til det som trengs for å få en god hovedkasserer i NTL, og Elisabeth er klar til å bidra, sier han.

– Veldig motivert

Elisabeth Steen sier hun er klar for nye oppgaver:

– Jeg mener at jeg har mye å bidra med i et verv som hovedkasserer og er veldig motivert for oppgaven. Jeg har omfattende ledererfaring, både fra NTL, politikk og organisasjonsarbeid. Både erfaring med å lede andre tillitsvalgte og få organisasjonen til å trekke i samme retning, sier hun.

Hun trekker også fram at NTL NAV vokser både i totalt medlemstall og antall yrkesaktive, og mener det kommer av systematisk arbeid med verving og organisasjonsbygging.

– Det mener jeg har stor overføringsverdi til resten av forbundet. NTL må nå ut til flere yrkesgrupper i staten for å vokse, sier Steen.

Hun legger at i vervene hun har hatt både i organisasjonslivet og i politikken, har vært opptatt av å drive tillitsbasert ledelse, og har bred erfaring med økonomistyring og budsjettarbeid.

– I tillegg er jeg som jurist langt over gjennomsnittet interessert i vedtekter, legger Steen til.

Flere kandidater

Men det er flere som ønsker hovedkasserervervet. På landsmøtet i 2018 ble Carl Marius Michelsen valgt til hovedkasserer. Siden våren 2021 har Bente N. Holt vært midlertidig hovedkasserer for Michelsen. Begge bekrefter at de ønsker å fortsette.

Bente N. Holt.

Bente N. Holt.

Amanda Jakobine Lind Nelvik/NTL

– Det helt korte svaret er ja. Jeg stiller som kandidat til hovedkasserervervet på landsmøtet, og håper veldig på gjenvalg, sier Holt.

Michelsen synes det er bra at flere vil bidra:

– I slutten av august uttalte jeg til NTL-magasinet at; Jeg tar gjenvalg ja, så får jo tiden vise hvilken posisjon som blir mest aktuell. Selv om jeg nå ikke er den eneste kandidaten til hovedkasserervervet, så står den uttalelsen seg. Det er bra for NTLs demokrati og utvikling at det finnes flere kandidater til de ulike vervene, sier han.

Carl Marius Michelsen.

Carl Marius Michelsen.

Ole Palmstrøm

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse