JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Streik

Full støtte til de streikende fra LO Stat-toppene

De tre pågående streikene i LO-familien får helhjertet støtte fra LO Stats arbeidsutvalg.
STØTTE: Medlemmene i arbeidsutvalget til LO Stat fastslår at de streikende LO-medlemmene i tre forskjellige virksomheter har deres fulle støtte.

STØTTE: Medlemmene i arbeidsutvalget til LO Stat fastslår at de streikende LO-medlemmene i tre forskjellige virksomheter har deres fulle støtte.

Kristian Brustad/LO Stat

anders@lomedia 

Det pågår akkurat nå tre ulike streiker som involverer LO-medlemmer:

• Barnehageansatte organiserte i Fagforbundet streiker for en livsvarig og kjønnsnøytral pensjon i barnehagene som er organisert i NHO.

• Ansatte i en Olivia-restaurant i Oslo streiker for å få opprette ordentlig tariffavtale, i stedet for en lokal husavtale. De er organisert i Fellesforbundet.

• Ansatte i bedriften 360 Logistics streiker for å få en tariffavtale på linje med andre logistikkarbeidere. Medlemmene er organisert i Fellesforbundet.

Disse streikene fikk arbeidsutvalget i LO Stat, som møtes månedlig, til å gå ut med en samlet støtteerklæring til de streikende på sitt møte fredag. Arbeidsutvalget består av en rekke forbundsledere for forbund som organiserer i staten og Spekter.

De mener de streikende kjemper for helt grunnleggende rettigheter som bør være selvsagte i et velorganisert arbeidsliv, og stiller seg fullstendig bak kravene til de ansatte i barnehagene, logistikkbedriften og restauranten.

– Kravet til de streikende om å få trygghet og forutsigbarhet gjennom en tariffavtale, eller å få på plass en rettferdig pensjon, er viktig for et mer rettferdig arbeidsliv. De streikende har vår fulle støtte, fastslår NTL-leder Kjersti Barsok på vegne av medlemmene i LO Stats arbeidsutvalg.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse