JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Gjenvalgt leder i NTL NAV: Håper på en mer stabil periode

Torgeir Homme gleder seg til å lede NTL NAV de to neste årene, men satser på at det ikke blir like turbulent framover.
PÅ TOPPEN: Torgeir Homme ble for første gang valgt som leder av NTL NAV etter å ha hatt vervet i over et år.

PÅ TOPPEN: Torgeir Homme ble for første gang valgt som leder av NTL NAV etter å ha hatt vervet i over et år.

Guro Gulstuen Nordhagen

guro@lomedia.no

Torgeir Homme (40) fra Nav Oslo går inn i sin første ordinære periode som leder i NTL NAV.

Han håper denne perioden blir mer stabil enn den forrige, som han omtaler som den perioden som har vært mest turbulent.

Homme rykket nemlig opp fra nestledervervet i januar 2023 da Elisabeth Steen ble valgt inn på forbundskontoret i NTL. Og hun er langt ifra den eneste som måtte erstattes i perioden.

– Utfordringer og muligheter

– Vi har vært gjennom masse endringer og utskiftninger. Det har ført med seg både utfordringer og muligheter. Også har det vært veldig gøy, sier den gjenvalgte lederen.

Han refererer til at det i løpet av de to siste årene har blant annet fem etatstillitsvalgte blitt skiftet ut. Men Homme mener at det har vært positivt med nye hoder inn, selv om det er ressurskrevende med slike utskiftninger.

Det har også vært turbulent opp mot Nav, der det har skjedd mye. Homme trekker fram arbeid med tillitsreformen, en NOU om klagebehandling og ytelsesbehandling og tiltak knyttet til den, datatilsynets rapport om personvern, det grønne sporet, omorganisering i direktoratet, og flere ting som har tatt tid.

– Etter pandemien har kursvirksomheten også tatt seg veldig opp. Det samme gjorde sykefraværet, så det har også vært tidkrevende arbeid i perioden, sier han.

Spent på tariffoppgjøret

Samtidig håper Homme at de to neste årene blir litt mer stabile.

– Jeg håper det ikke blir like mange utskiftninger, sånn at vi kan jobbe litt mer med de langsiktige planene. Lønn blir jo nå kjempeviktig, og jeg har store forventninger til oppgjøret vi står overfor, sier han og forklarer:

– Det beste hadde vært om vi kunne komme fram til en felles tariffavtale i staten, samtidig som vi beholder de viktigste kollektive elementene. Det er en fryktelig vanskelig spagat, men jeg tror det er nå vi har sjansen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse