JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Podkast om arbeidsliv:

Her er podkasten som skal gjøre arbeidsdagen enklere for ansatte i Nav

Som fersk tillitsvalgt må en sette seg inn i mye. Med podkasten Hverdagen i NTL NAV har Torgeir Homme og Ove Torheim-Sandvik gjort overgangen lettere.
– Jeg har en ambisjon om å nå flere i Nav, at podkasten kan være en måte å profilere NTL på, sier Ove Torheim-Sandvik (t.h.). Torgeir Homme er enig.

– Jeg har en ambisjon om å nå flere i Nav, at podkasten kan være en måte å profilere NTL på, sier Ove Torheim-Sandvik (t.h.). Torgeir Homme er enig.

Alf Ragnar Olsen

katharina@lomedia.no

– Vi ønsker å lage noe som er interessant for medlemmene og som tillitsvalgte kan få bruk for i møte med arbeidsgivere, sier nestleder Torgeir Homme (37) i NTL NAV.

Siden desember 2019 har Homme og makkeren Ove Torheim-Sandvik (37), hovedtillitsvalgt i NTL NAV Arbeid og ytelser, laget tre podkast-sesonger om alt fra hjemmekontor til politiker-intervjuer om velferdsstaten.

Her kan du lytte til Hverdagen i NTL NAV:

Hverdagen

Matnyttig på øret

For et par år siden gikk Homme og Torheim-Sandvik, uvitende om den andres ideer og planer, med hver sin podkast-baby i magen. En felles fagforeningskamerat koblet dem sammen.

– Jeg hadde tenkt en del på innhold, men ingenting på det praktiske. Ove hadde forsket litt på plattform og publisering. Det passa bra, sier Homme.

Første sesong heter medbestemmelsesskolen og handler om sentrale elementer – som lønnsforhandlinger, ansettelsesprosesser og medbestemmelse – tillitsvalgte må hanskes med. Matnyttig stoff for ferske representanter eller en fin repetisjon for mer garva fagforeningsfolk.

– Jeg fikk en inspirerende e-post fra en tillitsvalgt som fortalte at hun følte seg tryggere i møte med arbeidsgiver etter å ha hørt en av episodene våre, sier Homme.

Hør Rørsla, en podkast fra FriFagbevegelse

Først ut med ny Nav-direktør

Mens første sesong rettet seg mot tillitsvalgte, er målgruppen utvidet i de to siste sesongene.

– Jeg har en ambisjon om å nå flere i Nav, at podkasten kan være en måte å profilere NTL på, sier Torheim-Sandvik og legger smilende til:

– Det er klart at oppmerksomheten vi får, motiverer oss.

Allerede to måneder før Hans Christian Holte begynte i stillingen som Nav-direktør, og før andre medier, intervjuet de den påtroppende direktøren. Medlemmene sendte inn spørsmål. Det ble to episoder med 500 lyttere.

Tredje sesong er et slags vorspiel til valget i september. Politikere fra alle partiene på Stortinget er invitert til å snakke om velferds- og arbeidsmarkedspolitikk og Nav.

– Det gikk overraskende greit å få dem med. Noen sa ja etter få minutter.

Det blir en fjerde sesong. Podkast-makkerne vil ikke røpe innhold ennå, men de har flere ideer.

Fem historier du kan lytte til i høst

Prøve, feile og lære

Homme og Torheim-Sandvik anbefaler andre som har lyst til å lage podkast, til å kaste seg ut i det.

– Internett er fullt av råd og alt trenger ikke være perfekt. Verre er det ikke, sier Torheim-Sandvik.

Verken han eller Homme hadde gjort dette før. De er selvlærte. I starten tok redigeringsjobben en hel arbeidsdag. Nå bruker de toppen halvannen time.

– Jeg hører mye på podkast og synes det er ubehagelig å høre smatting. Det, hosting og overdreven nøling klipper jeg bort, sier Homme.

Han legger ofte inn en pause uten lyd der det trengs. En gang redigerte han inn et lydklipp med et lite sukk.

– Jeg hørte det ikke før episoden var sluppet at det lille sukket gikk igjen. Men det er jo greit. Poenget er å prøve, feile og lære.

Fem podkaster om arbeidsliv

Rørsla, produsert av LO Media

Ordna forhold, produsert av Handel og Kontor

Noen har snakket sammen, produsert av Agenda Magasin

Dårlig dag på jobben, produsert av NRK

ProletarPrat, produsert av Gutta på Golvet

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Fem podkaster om arbeidsliv

Rørsla, produsert av LO Media

Ordna forhold, produsert av Handel og Kontor

Noen har snakket sammen, produsert av Agenda Magasin

Dårlig dag på jobben, produsert av NRK

ProletarPrat, produsert av Gutta på Golvet