JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Her er superverver Vanessas råd for å få flere medlemmer

NTL NTNU har fått 120 nye medlemmer siden nyttår. Vanessa Necchi forklarer hvordan de har gjort det.
VERVER: Vanessa Necchi i NTL NTNU har vervet mange medlemmer i år, og har gode råd om hva som fungerer.

VERVER: Vanessa Necchi i NTL NTNU har vervet mange medlemmer i år, og har gode råd om hva som fungerer.

Anders Hauge-Eltvik

anders@lomedia.no

Vanessa Necchi er NTL NTNUs stor-verver. Siden hun ble frikjøpt 50 prosent for å verve, har innmeldingstallene vært gode. Bare i år har de fått 120 nye medlemmer.

Det er høyt prioritert for alle forbund å bli flere medlemmer, for å sikre slagkraft i tariffspørsmål og politiske saker.

Der har Necchi bidratt godt.

– Jeg synes det går veldig bra. Etter pandemien har kunnet har kontakt med folk, stå på stand og oppsøke medlemmer. Det gir gode resultater, sier hun.

Rekrutterer bredt

Necchi mener det gir større engasjement blant allerede eksisterende medlemmer, og generelt på NTNU.

– Det blir snakket mer om fagforeningene enn før. Når man er ute og snakker med medlemmene får man i gang diskusjonene og det gir synlighet og NTL får oppmerksomhet, sier hun.

Det har også vært viktig for henne å få fram at alle er velkommen til NTL, uansett stilling og utdanning.

– Vi har rekruttert i hele spekteret, både vitenskapelig ansatte og driftsansatte, sier hun.

Necchi tror både ansatte og ledelse ser at NTL har en tydelig politikk, spesielt i tariffspørsmål, og en stemme i politiske saker som påvirker medlemmene.

– Jeg tror det er flere enn oss i NTL som skjønner at om du skal få til god forskning og undervisning må du ha med alle i organisasjonen. Alle er en brikke i det store maskineriet, og NTL passer på at alle skal ha en bra lønn og arbeidstid, sier hun.

NTNU: NTL-dagene starter i disse dager, og NTLs forbundsstyre stilte på NTNU forrige uke for å møte studenter og ansatte.

NTNU: NTL-dagene starter i disse dager, og NTLs forbundsstyre stilte på NTNU forrige uke for å møte studenter og ansatte.

Anders Hauge-Eltvik

Necchi har også noen gode råd som hun anbefaler alle å prøve, i kampen for å få flere medlemmer:

Sett av én time i uka

– Mange føler de ikke har tid til å drive vervearbeid, men én time er nok. Planlegg et besøk på en avdeling, kontor eller arbeidsplass og spør medlemmer om du kan komme. Om du gjør litt ut av det, med karameller, flyers og en oppmuntring til medlemmene viser vi at vi er der og ser dem. I samme slengen kommer du gjerne i prat med de som ikke er medlemmer hos oss.

Ha rutiner for nyansatte

– Man må ha en plan for å oppsøke de nyansatte, og være den første som tar kontakt, enten personlig eller på epost. Ikke send epost den første uka, men ha en plan!

Skryt!

– Vi kan skryte med av vaktbikkjene – de plasstillitsvalgte. De er der for å passe på arbeidsvilkårene, som er bra for alle. Om de får gjennom noe ett sted, spres det i hele organisasjonen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse