JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret

Ingen streik på flyplassene – de ansatte får det samme som frontfaget

NTL går ikke til streik, etter å ha fått gjennomslag for å få lønnstillegg i tråd med frontfagsramme på 5,2 prosent.
Det blir ingen streik på de sju lufthavnene som ville blitt berørt.

Det blir ingen streik på de sju lufthavnene som ville blitt berørt.

Brian Cliff Olguin

anders@lomedia.no

Meklingen mellom LO Stat og Spekter på vegner av de rundt 900 NTL-medlemmene i Avinor endte i en enighet et par timer over fristen natt til onsdag.

Dermed blir det ingen streik på de sju lufthavnene som ville blitt berørt.

Forhandlingsleder Lise Olsen i LO Stat forteller at denne enigheten satt veldig langt inne.

– Vi har slått tilbake forsøk på å svekke tariffavtalen, og fått gjennomslag for viktige krav på økonomi. Dette har vært en særdeles krevende og vanskelig mekling. Jeg er veldig fornøyd med at vi kom til enighet, og at streiken ble avverget, sier Olsen.

Tøffe runder

Forbundssekretær Renate Swensen i NTL legger ikke skjul på at de også har måttet gi i meklinga.

– ­Det er en lettelse at vi har kommet til enighet med Avinor, men resultatet gjenspeiler at det har vært tøffe forhandlinger og prioriteringer underveis. Vi er enige om et resultat vi kan stå inne for, men som alltid er det ting vi gjerne skulle fått gjennomslag for som vi ikke lyktes med, sier hun.

Ørjan Kvalvåg er hovedtillitsvalgt i Avinor og leder av landsforeningen NTL Luftfarten. Han er fornøyd med at de klarte å unngå streik, og sender nå oppgjøret ut på uravstemning.

– Vi håper at medlemmene ser at vi har kjempet hardt for å lande det resultatet vi nå har og håper de vil stemme ja når de får si sin mening i uravstemningen, sier Kvalvåg.  

Meklingen endte i enighet for forbundssekretær Renate Swensen i NTL (f.h.), nestleder Lise Olsen i LO Stat, riksmekler Mats Ruland og Spekter-direktør Anne-Kari Bratten.

Meklingen endte i enighet for forbundssekretær Renate Swensen i NTL (f.h.), nestleder Lise Olsen i LO Stat, riksmekler Mats Ruland og Spekter-direktør Anne-Kari Bratten.

Ole Palmstrøm

Fornøyd med å unngå streik

Arbeidsgiverforeningen Spekter konstaterer at det de har blitt enige om er i tråd med normen i frontfaget, som er 5,2 prosent.

– Spekter og Avinor er fornøyd med at vi med riksmeklerens hjelp kom til enighet med LO Stat/NTL. Dermed unngikk vi en streik som ville ha berørt flypassasjerene og flytrafikken kraftig, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten.

Dette ble de enige om

Det gis et generelt tillegg på kr. 32.900 pr. årsverk med virkning fra 1. april 2024. Tillegget inkluderer tillegg gitt i de innledende sentrale forhandlingene. 

Fast skifttillegg og hjemmevakt/beredskapstillegg ved OSL reguleres med 3,0 % fra 1. april 2024. 

Nattillegget i overenskomstens del B § 7.2, justeres med kr 4,00 (fra kr. 128,60 til kr. 132,60) fra 1. mai 2024. Dette gjelder ikke ansatte som er omfattet av OSLs lønnssystem. 

Lørdags- og søndagstillegget i § 7.3, justeres med kr 2,50 (fra kr 57,20 til kr 59,70) fra 1. mai 2024. Dette gjelder ikke ansatte som er omfattet av OSLs lønnssystem.

Kveldstillegget i overenskomstens § 7.1, justeres med kr 3 (fra kr 18 til kr 21). Dette tillegget og fast kveldstillegg på kr 3.000 reguleres fra 2025 årlig med utgangspunkt i det generelle tillegget, med mindre partene blir enige om noe annet. Endringen gielder ikke ansatte som er omfattet av OSLs lønnssystem. Endringen gjøres gjeldende med virkning fra 1. mai 2024.

Fem ansatte ved Svalbard Lufthavn AS gis i tillegg til generelt tillegg et tillegg på kr 6.500 fra 1. april 2024 for 100 % stilling (gis forholdsmessig til ansatte i deltidsstilling). 

Fagansvarstillegg justeres fra kr 6.600 pr ar til kr 7.500 pr ar fra 1. april 2024. 

Tillegg for delt dagsverk justeres fra hhv kr 275 til kr 310 og kr 475 til kr 510 fra 1. mai 2024. 

Det settes av en pott på kr 85.000 til individuell fordeling fra 1. april 2024. 

Kilde: ntl.no

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse